Банките започват техническа подготовка за приемането на еврото, информира пресцентърът

...
Банките започват техническа подготовка за приемането на еврото, информира пресцентърът
Коментари Харесай

Банките започват техническа подготовка за приемане на еврото

Банките стартират техническа подготовка за приемането на еврото, осведоми пресцентърът на   Асоциацията на банките в България (АББ).

Те ще спомагат за осъществяване на решението на Народното събрание, признато на 27 октомври 2022г., относно подготовката за въвеждане на еврото.

Управителният съвет на АББ декларира готовността на банковата общественост да спомага за осъществяването на това решение.

Техническата подготовка ще се извърши в съгласуваност с Българска народна банка и другите виновни институции, според Националния проект за въвеждане на еврото в Република България, признат от Министерския съвет на 27 май 2022 година

Подготовката при кредитните институции за реализирането на заложената цел за приемане на еврото е в ход, като посредством Асоциация на банките в България /АББ/ банките са показани и вземат участие в активността на разнообразни работни групи, образувани според Националния проект за въвеждане на еврото, които приготвят нужните нормативни и други промени. Също по този начин, всяка банка самостоятелно приема ограничения за техническата й подготовка за присъединяване в процеса и обособените етапи, през които той ще премине.

Банките се стремят, с изключение на да спомагат за гладкото му протичане, да спомогнат и за оптимизацията и успеваемостта на осъществяваните дейности от всички виновни институции и лица, като интензивно вземат участие, посредством АББ, в касаещите активността им съгласувания на регулаторни промени и планувания на съответни стъпки и дейности, свързани с тяхната роля, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР