Банка ДСК пуска специална платформа на корпоративния си сайт, чрез

...
Банка ДСК пуска специална платформа на корпоративния си сайт, чрез
Коментари Харесай

Банка ДСК пуска платформа за проверка за изнесени лични данни

Банка ДСК пуска специфична платформа на корпоративния си уебсайт, посредством която всеки клиент на банката да може да ревизира дали данните му са наранени. Това се споделя в позиция на банката във връзка решение на Комисия за отбрана на персоналните данни от 28 август 2019 година

Както "Банкеръ " към този момент писа, регулаторът глоби с 1 млн. лева "Банка ДСК " поради "неправомерно разкрити и налични от трети лица персонални данни на 33 492 клиенти на банката в 23 270 кредитни досиета ". В досиетата се съдържала информация и за свързани с клиентите трети лица - включително родственици, съпрузи, продавачи на парцели, наследници или гаранти. Но ръководителят на регулатора Венцислав Караджов посочи, че в този случай не става въпрос за хакерска офанзива, а за кражба на хард диск.

В известието си от петък (30 август) банката уведомява, че ще извърши задължението си да осведоми всички лица, чиито данни са изнесени, като разгласява в допълнение информация за достъпа до платформата.

"Подчертаваме, че актуалната обстановка е резултат от закононарушение – физическа кражба на електронни копия на документи, което не визира осведомителните системи на Банката. В тази връзка Ви уверяваме, че системите ни са безусловно предпазени и сигурни. Въпреки това, работим за спомагателна отбрана на информацията, която обработваме и съхраняваме, от злонамерено човешко държание ", се споделя още в позицията на банковата институция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР