Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор.

...
Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор.
Коментари Харесай

Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор

Банев назначил за шеф на свои компании персоналния си водач. Това стана ясно от свидетелските показания на Венцислав Генов по делото в Специализирания углавен съд против предприемача Николай Банев.

" Бях удовлетворен от Николай Банев. След като познавам семейство Баневи от 25 години, в никакъв случай не съм имал проблеми и всичко беше доста добре ", съобщи той.

По време на днешното правосъдно съвещание отбраната изиска да получи документи от НАП-Варна, а съдът почете тяхното искане. Магистратите позволиха да се организира среща сред подсъдимия и отбраната в правосъдната зала преди разпита на очевидците. За тази цел съдът даде 20 минути отмора.

След почивката Генов напомни, че в началото почнал работа в охранителната компания на Баневи - АКБ ООД през 1994 година и е охранявал чейнджбюро. След това Банев харесал Генов и го взел за персонален водач до към 2005-2006 година

Неразбирателство сред двамата прекратило работата посред им, само че все пак останали в положителни взаимоотношения. През 2014 година Генов още веднъж се върнал при Баневи като персонален водач. Тогава очевидецът помолил Банев да го върне на работа, тъй като бил незает. След като се върнал на работа при Баневи, видял, че от " Полимери " не останало съвсем нищо.

Генов получавал и служебни пари, които разходвал за автомивка, баланс на гуми. Случвало се е да купува хранителни артикули за семейство Баневи. Фактурите били най-много за " Русалка " ЕООД, тъй като оттова получавал средствата.

Призованият очевидец след това бил нараснал за член на Съвета на шефовете в една от компаниите на Баневи за произвеждане на хартия. Въпреки покачването, което получил, Генов не разбирал нищо от производството в нея. Той няма спомен дали е бил на трудов контракт във компанията или не.

Той бил подложен за шеф и на друга от компаниите - " Партнърс Комерс ", в интервала 2013 -2014 година Впоследствие схванал, че компанията е на Банев и че била чиста и нямала отговорности. Генов не знаел какъв е бил капиталът и предметът на активност на компанията.

Той нямал право да откаже и множеството пъти, в случай че някой откажел, си тръгвал от компанията. Генов обаче не е виждал документ, че е шеф на " Партнърс Комерс ".

Той твърди, че не е получавал заплати като шеф на " Партнърс Комерс " и няма спомен дали е чувал на кого от Евгения и Николай Баневи е била по-доверен човек Зорница Илиева.

Като шеф на компанията Генов не помни какви документи е подписвал с изключение на тези, които загатна в свидетелските си показания. Нито Николай Банев, нито Евгения Банева му разпореждали нещо персонално и съответно, а множеството пъти било през юристи и Зорница Илиева. Въпросната жена - Зорница Илиева, била най-близка до семейство Баневи, научил Генов от сътрудниците си. Той нямал усещане дали Баневи и Илиева са правили дружно комерсиална активност.

" Няма искаш, няма не искаш - поставят те за шеф ", повтори още един път Генов, съгласно който Зорница Илиева имала ужасно доста власт. Той не знае от кого е получавала толкоз доста пълномощия.

По думите му в 90% от случаите Зорница Илиева казвала - " шефовете споделят ". Преди да създадат Генов шеф на " Партнърс Комерс " напряко пристигнали с документите, само че кои са пристигнали - той нямал спомен.

Въпреки че не знаел нищо за компанията, той трансферирал някакви ниви от " Парнърс Комерс " в Каварна. При процедурата още веднъж не видял никакви документи, а те били подготвяни от Зорница Илиева. Генов няма спомен дали нотариусът е прочел нотариалния акт и дали е имало други хора с тях.

Като видял по какъв начин трансферирал парцела, без да знае защо става въпрос, се тормозил. Първоначално мислил, че всичко било наред във компанията, само че се оказало, че не е по този начин. Колкото и да било фрапиращо, Генов трябвало да трансферира къщата на Николай Банев в " Бояна " на някаква офшорка. За коя офшорка не станало ясно.

Той не е виждал нотариалният акт на къщата, а се уплашил от огромната сума на парцела. За къщата в " Бояна " Генов не можел да уточни цената на сумата, само че тя била много огромна.

След като схванал защо става въпрос, Генов не желал да подписва документите. Той изискал да вземе трудовото си заплащане, само че то му било отказано, в случай че не подпише документите. Затова в последна сметка той напуснал работа, без да получи заплатата си.

Никой не го бил търсил, с цел да остане на работа. В свидетелските си показания Генов разкри, че можело да го слагат като шеф и на друго сдружение, само че отказал. След 2014 година, откакто напуснал работата при Баневи, не е имал повече връзка с тях.

Генов е имал другарски отношение с Мария Банева - майка на Николай Банев.

През 2013-2014 година още като водач на Баневи се е случвало да вози и други хора, само че доста рядко. Като персонален водач на фамилията не е напускал страната. Когато Зорница Илиева го молела да прави нещо, Генов не питал дали това е волята на семейство Баневи.

Трудовото му заплащане му било изплащано от Пламен Едрев от " Русалка " ЕООД като водач на Баневи.

Припомняме, семейство Николай и Евгения Баневи попаднаха в ареста от 6 декември 2018 година, откакто бяха екстрадирани от Франция.

На 26 юни съдът отхвърли да промени мярката за неотклонение на Николай Банев - брачният партньор на Евгения.

На 12 юли 2019 година Евгения Банева бе пусната от ареста по здравословни аргументи. Майката на Николай Банев - Мария е с мярка за неотклонение " парична гаранция " от 10 000 лева

На последното правосъдно съвещание на 17 декември предходната година магистратите отхвърлиха настояването на отбраната Николай Банев да се оперира в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР