Бананови палачинки с овесени ядки - нямат яйца, а са

...
Бананови палачинки с овесени ядки - нямат яйца, а са
Коментари Харесай

Бананови палачинки с овесени ядки без яйца

Бананови палачинки с овесени ядки - нямат яйца, а са просто чудесни, изключително в случай че ги поднесете с топинг или обичано сладко

Необходими Продукти

● банани - 2 бр. добре узрели, с потъмняла кора
● овесени ядки - 100 г или овесено брашно
● овесени трици - 20 г
● прясно мляко - 220 мл може и растително, взависимост от диетата
● кисело мляко - 2 с.л. животинското или соево
● сол - 1 щипка
● захар - 1 щипка
● сок от лимон - 2 с.л. или лайм
● олио - за намазняване на тигана

Начин на подготвяне

Овесените ядки се смилат в блендер дружно с триците. Може да се употребява и готово овесено брашно, само че постоянно е по-добре да се подготви домашно смляно, с цел да сме сигурни, че няма примеси.

Бананите се обелват, поръсват се със цитрусовия сок и се намачкват с вилица. Най-подходящи са бананите с почерняла кора, тъй като са идеално меки, само че може да се употребяват и жълти, които да се смелят. Те пък имат преимущество, че съдържат нишесте и палачинките ще са по-плътни и лесни за култивиране.

Към банановото пюре се сипват двата типа мляко и щипките сол и захар. Разбърква се до еднородност, прибавя се овесеното брашно и още веднъж се бърка. Трябва да се получи примес по-рядка от кексово тесто.

Оставя се за 5-10 минути и по този начин овесът поема течност и частиците му набъбват, с което тестото се сгъстява.

Ако стане доста гъсто се разрежда с още малко мляко.

Банановите палачинки се пекат в загрят на сдържан огън тиган, намазнен с малко олио. В никакъв случай котлонът не би трябвало да е мощен, тъй като бързо се запичат, а от вътрешната страна остават меки и са сложни за превръщане. Слагат се на дребни порции и се разстилат и обръщат благодарение на силиконова шпатула. По-добре да се вършат по-малки като размер.

Поради неявяване на яйце, както и глутен, в смета няма спойващи съставки, с изключение на ненапълно самият банан, по тази причина тези палачинки са по- характерни за подготвяне, нямат необикновен тип, само че пък са супервкусни, здравословни и диетични.

Хапвайте ги топли на закуска с мед, топинг от карамел или шоколад, както и с пресни плодове.

Добър вкус с тези бананови палачинки с овесени ядки без яйца!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР