Бананите са не само, вкусни и лечебни. Ще останете изненадани

...
Бананите са не само, вкусни и лечебни. Ще останете изненадани
Коментари Харесай

Банан вместо хапче - кога помага любимият ни плод

Бананите са освен, вкусни и лечебни. Ще останете сюрпризирани от обстоятелството, че този плод е превъзходен сурогат на медикаментите в доста случаи.
Освен с високо наличие на въглехидрати, бананите се отличават и с по-високо наличие на витамини и минерали, по отношение на останалите плодове.
В най-голямо количество е съдържащият се в тях калий - минерал, който намалява високото кръвно налягане . Увеличаване на количеството употребявани банани и понижаване на приема на сол може да понижи потребността от антихипертензивни медикаменти.
Консумацията на един банан ви набира количеството антиоксиданти, което се съдържа в чаша портокалов сок.
Запознайте с 5-те лечебни свойства на банана и случаите, в които той може да размени медикаментите.
 Какво се случва с тялото ни, в случай че ядем банани всеки ден Какво се случва с тялото ни, в случай че ядем банани всеки ден
Невероятно известни, бананите са един от най-продаваните плодове по целия свят. Те са извънредно ценени от хората заради ред аргументи....
1. При високо налягане
Високото кръвно налягане или хипертонията са един от главните рискови фактори за сърдечно-съдови болести. Консумацията на банани понижава този риск. Всичко това се дължи на наличието на калий в тях, който предизвиква отделянето на натрий и непотребната течност от организма.
2. При меланхолия
Депресията е едно от най-често срещаните психологични разстройства, засягащо от 3 до 5% от възрастното население на планетата. Тя постоянно е съпроводена с тревога. Бананите съдържат витамин В6, който има позитивен резултат върху настроението ни. Симптомите на неговия недостиг включват меланхолия, нервност и раздразнителност. 
3. При бодърствуване
 Дори не знаете, че същестува, а това е най-полезната част от бананите (ВИДЕО) Дори не знаете, че същестува, а това е най-полезната част от бананите (ВИДЕО)
Бананът е един от обичаните плодове на множеството хора. Това е доста здравословен и засищащ плод. Оказва се обаче, че съвсем всички го гняв...
Сънят е здраве, само че доста хора не получават задоволително сън. Приблизително 30% от възрастното население спи по-малко от 6 часа, до момента в който предложената от лекарите норма е 7-8 часа.  Бананите ще оказват помощ да се справите с този проблем. Витамин В6, който се съдържа в тях, предизвиква производството на мелатонин - хормона на съня. 
4. При запек
Запекът нормално се появява, когато ядете храни с ниско наличие на фибри. Но бананите оказват помощ в тази обстановка. Преди да посегнете към лаксативите, пробвайте се да решите казуса посредством консумация на банан.  Важно е да запомните, че увеличението на приема на фибри би трябвало да бъде последователно, в противоположен случай това може да докара до още по-сериозни проблеми с храносмилането. 
5. При тежък предменструален синдром (ПМС)
Проблемите, породени от Постановление на Министерски съвет, могат да бъдат решени благодарение на потребния плод. Те появяват 1-2 седмици преди менструация и се свързват с главоболие, отмалялост, храносмилателни проблеми, мускулни болки, промени в настроението. Магнезият, витамин В6 и витамин Е, съдържащи се в банана, понижават отрицателните резултати на коментирания синдром.Очевидно изгодите от бананите са неоспорими. Редовната им консумация само ще е от изгода за здравето ви.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР