Бълнуването е често срещано явление. Всеки един от нас познава

...
Бълнуването е често срещано явление. Всеки един от нас познава
Коментари Харесай

Бълнуване - защо се случва?

Бълнуването е постоянно срещано събитие. Всеки един от нас познава най-малко един човек, който бълнува или самият той го прави. Проявява се при всевъзможни хора, от разнообразни възрасти, полове и специалности. Статистически е открито, че по-голямата част от бълнуващите са деца и мъже.

Когато приказва на сън, човек не осъзнава какво тъкмо споделя, не помни наличието на приказките си. Този диалект постоянно е нечленоразделен, под формата на мънкане и издаване на разнообразни звуци.

При някои обаче, говоренето на сън е под формата на монолог или даже комплициран разговор с един или повече събеседника. Има случаи даже на хора, споделили свои най-съкровени секрети по време на бълнуване, които в действителна конюнктура в никакъв случай не биха изказали.

 Спане

Но кое ни кара да го вършим? Ето кои са най-честите причинители на това необичайно събитие.

Депресивни състояния

Когато човек е в меланхолия, той е с ниско самочувствие, няма вкус, губи ползите си. Наблюдава се и утежняване на съня, заради който сънуващият губи РЕМ етапа (последният, най-дълбок етап на съня). Страдащите от тези положения се будят постоянно и мъчно заспиват, изтощени са и постоянно приказват на сън. При такова положение е добре да се потърси помощта на психиатър или психолог.

Стрес

 Проблеми със съня

Стресът е провинен за доста от нарушаванията на човешката душeвност в наши дни. Проблемите със съня и говоренето на сън не остават по-назад. В РЕМ етапа всичко случило се денем ни, се филтрира и минава пред очите ни. Колкото повече стрес има денем ни, толкоз по-голяма е вероятността да имаме по този начин наречените живи сънища, характеризиращи се с говорене на сън. Състоянието би отминало, в случай че страдащият си даде отмора и заобикаля стресовите обстановки в всекидневието си.

Разстройства на съня

Всичките кошмари, нарушавания на етапите на съня, отсъстваща РЕМ фаза, нощни страхове, влошено мозъчно кръвоснабдяване и други предизвикват това разстройство. Те могат да ви застигнат когато и да е, а най-много в случай че са наследствени.

 Безсъние

Безсъние

Тази вариация на разстройствата на съня, може да се случи на всеки. Когато сме пренатоварвани и нарушаваме естественият си темп, то ни застига безсънието. Решението е добра отмора и отспиване.

Заболявания

При децата да вземем за пример, при висока температура, се следи бълнуване. Тези положения променят цялостното действие на мозъка.

Епилепсия

Епилепсията се показва в голям брой типове припадъци. Някои от тях включват и говорене на сън или в положение на загуба на схващане. Лечението се търси при невролог.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР