Балкански поток е проект, построен с български средства и е

...
Балкански поток е проект, построен с български средства и е
Коментари Харесай

Даниел Митов: Балкански поток е наша собственост, можем да го спрем по всяко време

" Балкански поток " е план, издигнат с български средства и е българска благосъстоятелност - т.е. България може да затвори тази тръба, когато пожелае, може да получава газ освен от Русия, а и от други снабдители. Премиерът знае ли какво приказва, наясно ли е с обстоятелствата?! Този въпрос зададе зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Българска национална телевизия.

" Наясно ли е, че Русия желае да строи такива газпопроводи в чужбина, с цел да бъдат те тяхна благосъстоятелност, а " Балкански поток " е българска благосъстоятелност ", добави Митов във връзка изявлението на премиера, че корупцията е инструмент за въздействие на съветския президент Владимир Путин в България. Като образец министър председателят уточни " Турски поток ", който у нас назоваваме и " Балкански поток ".

" 3 милиарда бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която ние не можем да използваме. Точно това е инструментът на Путин ", съобщи Петков.

Даниел Митов счита, че държавното управление не се оправя с рецесията и би трябвало да подаде оставка, и разясни, че ГЕРБ поема курс към предварителни избори.

" Системните партии би трябвало да премислят своето държание и да се отдръпват от обединението ", прикани Даниел Митов. Той се обърна към " Демократична България " като дясна политическа мощ, която трябвало премисли присъединяване си в държавното управление.

" Българските позиции са отслабени в интернационален проект, съобщи Митов. - Нашата страна ще бъде принудена да ускори източния фланг на НАТО. Но за какво държавното управление не употребява тази опция да договаря с нашите съдружници за рационализация на армията и противовъздсушната ни защита? "

Митов съобщи още, че поддържа самодейността да се доставят на Украйна каски и бронежилетки за цивилните.

Попитан за дейностите на съветския дипломат Елена Митрофанова у нас, която си разреши обидни квалификации към страната ни, Митов съобщи, че тя към този момент не е трябвало да бъде в България.

" Ако ръководещите имаха капчица достолепие, тя трябваше към този момент да е напуснала страната ", съобщи той.

" Управляват ни хора, които не знаят какво да вършат в такава спешна обстановка, а това е рисково за страната ", приключи Митов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР