Бълхите у дома може би са най-досадните вредители, които можете

...
Бълхите у дома може би са най-досадните вредители, които можете
Коментари Харесай

Натурални методи за прогонване на бълхите от дома и домашните любимци

Бълхите вкъщи може би са най-досадните вредители, които можете да имате. Те са дребни и тормозят вас, любимците ви и даже могат да провокират алергия при децата. На процедура се крият на всички места, където не можете да ги хванете В битката против тях ще видите и разнообразни препарати, които се оферират на пазара. Безспорно те са ефикасни, само че костват скъпо и вредят малко или доста на здравето. Природата има свои способи за прогонването на бълхите и в идващите редове ще посочим някои от тях.

Препарат за съдове

Сложите няколко капки от препарата за съдове в поставки за свещи. Поставете ги на разнообразни ъгли в дома си. Миризмата му ще притегли бълхите и те ще влязат в клопката. Няма да могат обаче да излязат, защото той ще полепне по тях. Сменете препарата с още няколко пъти и ще се отървете за постоянно от тях.

Сол

Поръсете с тънко смляна сол целия текстил вкъщи. В това число влизат килимите, диваните, матраците – всичко, което е направено от плат. Оставете да работи за 48 часа, а по-късно усърдно почистете с прахосмукачката. Заедно със солта ще премахнете и мъртвите бълхи.

Етерично масло от розмарин

Миризмата на розмарин е доста мощна и нервира бълхите. Ако имате домакински любим, можете да капнете няколко капки към врата му. Това ще ги прогони от него.

Ако желаете да третирате вкъщи, то смесете на равни елементи следните масла: розмарин, мента, копър и пелин. Добавете чаша вода, а по-късно преместете в шише с разпръсквач. Напръскайте на всички места, където мислите, че може да има бълхи. Разтворът просто ще ги прогони от вкъщи ви, без да ги е убие. 

Лимонена трева

Силната характерна миризма на тревата, дружно с свеж розмарин също е мощно средство за премахване на бълхите. Нарежете ги на тънки лентички и ги поставете на местата, където мислите, че има бълхи. 

Див портокал

Той е прочут и като конска ябълка. Притежава мощен мирис, който отблъсква, освен бълхите, само че и други пълзящи и летящи инсекти. Вземете няколко, разрежете ги на половина и ги поставете на местата, където мислите, че може да има от тези вредители. Сами ще се убедите, че и други инсекти са изчезнали. 

Спрей от оцет

В бутилка с разпръсквач смесете един литър вода с една чаша ябълков оцет. Към тях прибавете етерично масло от лавандула или кедър. Разбъркайте добре и третирайте местата, където сте сигурни, че има бълхи.

Пръскайте всеки ден, в продължение на една седмица. По време на третирането, чистете и с прахосмукачка всички килими и мебели. 

Джоджен

Приятната миризма на подправката, мощно отблъскваща за бълхите. Наръсете свеж или сушен джоджен в ъглите и градината и бълхите сами ще избягат. Торбички с джоджен можете да сложите и на нашийниците на домашните си любимци със същата цел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР