Българското участие в тазгодишното издание на тенис турнира Sofia Open

...
Българското участие в тазгодишното издание на тенис турнира Sofia Open
Коментари Харесай

След епична драма: Завърши българското участие в Sofia Open

Българското присъединяване в тазгодишното издание на тенис шампионата Sofia Open завърши във етапа на осминафиналите.

След като по-рано денем Григор Димитров отпадна още на старта си в конкуренцията от сериите ATP 250, в този момент бе отхвърлен и последният роден играч в столицата - Александър Лазаров.

24-годишният ни национал за Купа „ Дейвис “ се бори безстрашно и бе покрай сензация против 30-ия в света италианец Лоренцо Музети, само че позволи поврат и загуби трагично след два тайбрека на централния корт в „ Арена Армеец “ - 7:6(5), 6:7(8), 2:6.

Срещата се трансформира в същински трилър, само че завърши злополучно за участващия с „ уайлд кард “ българин след съвсем 3-часова борба.

Първите два сета на срещата бяха на феноменално равнище. Двамата сервираха безапелационно, като единствен брейк-бол се откри пред Лазаров в шестия гейм, само че той не бе осъществен. Заслужено се стигна до тайбрек, в който Лазаров се наложи със 7:5 точки.

Играта продължи да бъде равностойна и на високо равнище и през втората част. Първият пробив пристигна в 11-ия гейм и бе дело на Лазаров, който поведе с 6:5 и сервира за мача. Музети обаче върна брейка в последния вероятен миг и обезпечи втори тайбрек. В него италианецът осъществя четвъртия си сетбол и след 10:8 точки вкара мача в цялостния му формат.

В третата част конспирация липсваше. Освен разочарованието от неуспеха от края на предходния сет, Лазаров очевидно отпадна физически и за Музети не представляваше никакъв проблем да затвори сета и мача.

На четвъртфиналите 20-годишният Музети, подложен под №4 в схемата, ще срещне тенисист от квалификациите – спечелилия от дуела Ян-Ленард Щруф (Германия) – Юго Юмбер (Франция).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР