Българското правителство изпълнява ангажиментите си по сключения договор за доставка.

...
Българското правителство изпълнява ангажиментите си по сключения договор за доставка.
Коментари Харесай

Георги Свиленски: България трябва да мисли за последствията от войната

" Българското държавно управление извършва уговорките си по подписания контракт за доставка. Вероятно има причина в самото заплащане . Руската страна съобщи преди известно време, че желае тези заплащания да бъдат в рубли. Но това не е изненада. " Това сподели в изявление за БНР Георги Свиленски, председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".
Според Свиленски в обстановка на война и на наказания " няма по какъв начин да няма и реципрочни дейности от другата страна ", а България и европейските страни би трябвало да са подготвени за реакция и " да обезвреждат подобен вид проблеми ".

Свиленски е на мнение, че както глобите, по този начин и тематиката за военната помощ за Украйна имат отношение към прекъсването на съветския газ.

" Няма по какъв начин да споделяме, че няма връзка , когато Европа всеки ден постанова наказания, когато всеки ден прави някакви дейности в поддръжка или не на единия участник във войната, да няма реципрочни дейности. "

" Газоподаването е прекъснато. Газохранилището в Чирен е запълнено на 20%, т.е. проблем със снабдяването имаме и той би трябвало да бъде решен от държавното управление ", уточни Георги Свиленски.  

Освен за дейностите по време на война, България би трябвало да мисли и за дейностите след войната, разяснява депутатът в предаването " Преди всички ". По думите му " следствията ще продължат години наред и ние би трябвало да се приготвяме за тази тежка обстановка ".

Българска социалистическа партия е поредна в позицията си да не се изпраща военна помощ за Украйна , напомни Свиленски, който не може да си изясни " за какво е този напън и върху Българска социалистическа партия, и върху представителите на Българска социалистическа партия да одобряват решение, което опонира на техните визии ".

Българска социалистическа партия няма да взе участие в такова държавно управление, което ще изпрати военна помощ в Украйна, удостовери той.

" Каквото реши българският парламент, по този начин ще бъде, само че в случай че българското държавно управление изпрати и един патрон, ние нямаме място в тази коалиция . "

В оръжейните контракти, които е сключила страната ни, няма краен консуматор Украйна , разясни още Свиленски.

" Антиинфлационните ограничения са тематика №1 освен за Българска социалистическа партия, само че и за България. Цените, приходите и бедността са проблем №1 за България ", съобщи още Георги Свиленски. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР