Българското посолство в че издаването на шенгенски визи за руснаци

...
Българското посолство в че издаването на шенгенски визи за руснаци
Коментари Харесай

България започва да издава шенгенски визи на руснаци

Българското посолство в че издаването на шенгенски визи за руснаци ще стартира от 1 април, написа ТАСС, базирайки се на дипломатическата задача. Заявленията на жителите ще се обработват от чиновници на консулската работа на българското посолство в Москва и генералното консулство в Санкт Петербург.
Прочетете още
От дипломатическата задача са обяснили пред съветската държавна организация, че туристите ще могат да употребяват краткосрочни национални визи вид C, издадени до 31 март 2024 година, единствено за влизане в България и за пътувания до Румъния и Кипър. Дългосрочните визи D ще разрешат на руснаците да вършат " краткосрочни пътувания “ до други страни от Шенген. Времето за очакване на опашката за подаване на заявление ще бъде същото като " в други страни от Шенген ", заяви Фокус.

На 31 декември 2023 година Съветът на Европейския съюз вкара " непълен Шенген “ за България и Румъния. Страните от Европейски Съюз се съгласиха да отстранен граничния надзор по морските и въздушните граници от март 2024 година Контролът по сухопътните граници ще остане.

България и Румъния чакат интеграция в Шенгенското пространство от присъединението си към Европейски Съюз през 2007 година Европейска комисия разгласи готовността на двете страни да подхващат тази стъпка още през 2011 година, само че процесът беше блокиран от разнообразни страни от Европейски Съюз в продължение на 12 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР