Българското национално радио забрани излъчването на интервю с руския посланик

...
Българското национално радио забрани излъчването на интервю с руския посланик
Коментари Харесай

Коя по-точно е Мария Захарова, че да казва какво да излъчва БНР?

" Българското национално радио забрани излъчването на изявление с съветския дипломат Митрофанова ", написа Захарова в канала си в " Телеграм ".

 

Фактът, че тя се ангажира с това кой се и не се излъчва в ефира на публичното радио е абсурден минимум по две явни аргументи.

 

Първо, радиото е публично - има вградени демократични функционалности, които никога не би следвало да са обект на коментар от която и да е страна, камо ли Русия.

 

Второ, на Петър Волгин с Митрофанова е взето от демократично определени органи на ръководство на радиото, които пък са определени от представителите на българските управляващи. С други думи - коя по-точно е Мария Захарова, че да споделя какво да излъчва БНР, което се ръководи съгласно строго избрани от българското законодателство правила?

" В България рускините нямат право да дават изявленията и да пресичат въздушното пространство. Възможно ли е към момента да се диша в България? ", споделя още тя.

 

Припомняме, че точно поради наличието на Захарова на борда на самолета на съветския външен министър Лавров, машината не прелетя през пространството на България. Разрешение за това имаше, само че то важеше само за Лавров, не за Захарова. Не е ясно и дали говорителката на съветското външно мнистерство е наясно, че Митрофанова не е просто коя да е рускиня, а дипломат на Русия у нас. Същата Русия пък ни разгласи за вражеска страна.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР