Българското Министерство на туризма е първото в света, което пуска

...
Българското Министерство на туризма е първото в света, което пуска
Коментари Харесай

Министерството на туризма се похвали с уникална услуга

Българското Министерство на туризма е първото в света, което пуска услуга с опция за непосредствено шерване на туристически обекти посредством Chat Extension на Вайбър, оповестиха от ведомството.

Услугата е взаимен план на Министерството на туризма и iLoveBulgaria. Всички, които употребяват Вайбър на телефоните си в България, към този момент ще могат да получават информация за българските туристически обекти посредством директната връзка сред приложението и платформата iLoveBulgaria, разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Свързването ще даде опция всичко, което е включено или се прибавя към мобилно приложение и уеб страница на iLoveBulgaria, автоматизирано да се демонстрира и във Вайбър, заяви министърът. Тя посочи, че потребителите ще могат да откриват и да си препращат фотоси и информация в чата за националните ни обекти.

В началото планът iLoveBulgaria включваше 100-те национални туристически обекта и нови забележителности от редица общини по черноморското крайбрежие и вътрешността на страната, напомни министърът. След сканиране на QR кода им посетителят се " озовава " измежду неповторими за екскурзианта направления, изясняват от ведомството. Сега се работи и по видеоклипове на обектите. След като са подготвени, те също ще са налични през чата на Вайбър, посочи министърът.

В момента в платформата има над 250 национални туристически обекта, а общо местата, включени в нея, са над 5000. Членовете на iLoveBulgaria са над 500 организации и се регистрират повече от 17 хиляди съоръжения през първите 10 месеца от началото на плана преди година.

Новата функционалност, обвързвана с приложението, не коства спомагателни разноски. Ангелкова изясни, че договорът сред Вайбър и iLoveBulgaria е на бартерен принцип, при което платформата дава информация за места, а Вайбър - канала за разпространяване.

Световни изследвания демонстрират, че използването и смисъла на интернет нараства. 2/3 от туристите, които пътуват за отмора, провеждат ваканцията си през интернет. За една година - от юли 2016 година до юли 2017 година, резервациите посредством мобилни устройства са се нараснали с 37 на 100, допълват от министерството. Освен това 95% от пътуващите за отмора четат минимум 7 рекомендации, преди да резервират почивката си. Осем от 10 туристи биха предпочели персонализирани направления посредством следене на цифровия им профил. Само за една година потребителите на интернет са се нараснали с 10%, а растежът при обществените мрежи е 21 на 100.

Включването на цифровите технологии чакаме да способства за позитивното развиване на туризма в страната, а резултатите за 10-те месеца на годината са доста обнадеждаващи, разгласи Ангелкова. Тя изясни, че съгласно данните на Национален статистически институт до октомври повече от 8 млн. задгранични туристи са посетили България, като се регистрира нарастване от 7.6 на 100 за година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР