Българският треньор по борба Симеон Щерев е преустановил работата си

...
Българският треньор по борба Симеон Щерев е преустановил работата си
Коментари Харесай

Симеон Щерев напусна националния отбор по борба на Азербайджан

Българският треньор по битка Симеон Щерев е прекратил работата си с женския народен тим на Азербайджан, написа Българска телеграфна агенция. Медиите в Баку настояват, че експертът е напуснал поста си поради финансови проблеми на локалната федерация.

Щерев стана треньор на мъжкия народен тим по битка на Азербайджан през 2013 година, а година по-късно стартира да води женския. Българинът напуща дамския отбор на страната седмица преди международното състезание, което ще се организира от 21 до 26 август в Париж.

Щерев беше дълготраен треньор на националния тим на България, с който завоюва десетки оценки. Специалистът беше персонален треньор на най-хубавата ни състезателка Станка Златева, само че дружно с целия си щаб беше уволнен след олимпийските игри през 2012 година

Златева беше най-добре представилият се български състезател в Лондон, като завоюва сребърен орден за втори следващ път след Пекин 2008. Петкратната международна първенеца, която приключи кариерата си при започване на 2016 година, беше единствената с отличие от националния тим по битка и един от двамата българи с орден дружно с боксьора Тервел Пулев.

Уволнението на Щерев докара до нападки сред него и българската федерация по битка. Специалистът упрекна президентът на федерацията Валентин Йорданов, че " затрива " спорта и си е измил ръцете с уволнението на всички национални треньори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР