Българският транспортен бизнес ще бъде унищожен, това ще бъде удар

...
Българският транспортен бизнес ще бъде унищожен, това ще бъде удар
Коментари Харесай

Йордан Арабаджиев: Транспортният бизнес ще бъде унищожен с новите правила на ЕК

„ Българският транспортен бизнес ще бъде погубен, това ще бъде удар за стопанската система ”, съобщи в предаването ”Тази заран ” изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.
Причината на недоволството в сектора е новият пакет за подвижност, който Европейската комисия внесе в Европарламента и следва да бъде гласуван от евродепутатите. Според тях новите промени са вкарани в подтекст за отбрана на правата на водачите, само че в действителност задачата е да бъдат отстранени от пазара българските, полските, унгарските и румънските камиони.

Част от условията в пакета за подвижност са водачите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от Европейски Съюз на камионджията да му се заплаща по нормите за командировки на страната, в която е влезнал, да не се спи в кабините на камионите.

И още едно условие – промени в разпоредбите за шосейния каботаж като на процедура той ще бъде отстранен.

Председателят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев е безапелационен, че всичко това ще повлияе пагубно на оборота – курсовете ще намалеят доста, ще има нови разноски за прибирането на водачите, ще се стигне и до всеобщи банкрути на компании.

Българските водачи в Европа са над 40 000, а тези у нас са близо 70 000.

„ Българският превоз генерира двуцифрен дял от БВП”, разяснява още Арабаджиев.

„ Ударът ще е доста тежък, той ще бъде смъртоносен. В този отрасъл работят доста хора. Те желаят да ни усилят разноските, да ни създадат неконкурентно способни”, счита Арабаджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР