Българският тенисист Васил Младенов, носител на титли от държавното ни

...
Българският тенисист Васил Младенов, носител на титли от държавното ни
Коментари Харесай

Българският тенисист Васко Младенов разказва за ужаса в Киев: Още се стряскам при силен шум

Българският тенисист Васил Младенов, притежател на трофеи от държавното ни състезание, към този момент е в България. Той е наследник на майка рускиня, само че споделя, че не дели хората на националности, а на съответни и несъответстващи:

" Благодаря на нашето държавно управление и посолството, които направиха всичко допустимо да съм тук. Още дълго време ще слушам тътена, тези неща те трансформират от вътрешната страна, като чуя някакви по-силни звуци, към момента се изплашвам, само че това са естествени  последици на тази ужасна конюнктура, в която се намира Украйна. 

Отидох да работя там като треньор, Киев много ми харесваше като град, никой не очакваше тази обстановка, никой не я вземаше насериозно, напрежение да, само че никой не очакваше, че нещата ще се развият по този нечовечен метод. Нашите водачи, които ни докараха до тук са герои, те заслужават медали. Бяхме в много комплицирани обстановки на украинската граница, в небезопасна среда, те взеха доста верни решения, направиха всичко допустимо да сме тук. Искам да се обърна към българските управляващи и да кажа, че към момента има българи, които са в Киев, и които чакат помощта на България. Не бива да го забравяме това, всеки един от тях би трябвало да се върне вкъщи. Както бях и аз, в този момент и българи и украинци се крият по изби, по убежища, гледат какъв брой ориз имат и какъв брой глътки вода могат да създадат. 

В момента ужасът сплотява хората, непознати се поддържат и се сплотяват, никой не желае война и съсипия. Сега би трябвало да се реализира мир, тъй като почтени хора страдат. Важно е да сме единни и да не разрешаваме да ни забъркват в тези политически игри.

Градът беше доста перспективен до последно, всичко работеше, един проспериращ град, само че към този момент не знам какво да кажа отсега нататък, случи се нещо трагично. Оставих движимости и облекла, с цел да се върна незасегнат, оставих другари, и в този момент им е тежко. Има и осведомителна война - вярна и погрешна, и мисля, че скоро този пъкъл ще завърши. Вече оказвам помощ от България. "
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР