Българският шампион Лудогорец за пореден път достигна до груповата фаза

...
Българският шампион Лудогорец за пореден път достигна до груповата фаза
Коментари Харесай

Лудогорец започва похода си в групите на Лигата на конференциите

Българският първенец Лудогорец за следващ път доближи до груповата фаза на европейски клубен шампионат, а довечера " орлите " следва да открият своята акция в Лигата на конференциите.

Дотук се стигна, откакто разградчани първо бяха отстранени във втория прелиминарен кръг на Шампионската лига от словенския Олимпия Любляна, а след това изгубиха и от нидерландския Аякс на прага на групите на Лига Европа, макар че момчетата на Ивайло Петев завоюваха посред Амстердам.

Така, " зелените " трябваше да се задоволят с място в групите на третата по мощ конкуренция в Европа, където в действителност те ще създадат своя дебют, защото през предишния сезон се включиха непосредствено в плейофите на елиминациите.



Жребият отреди на Лудогорец място в група " Н ", където попаднаха още Фенербахче, Нордселанд и Спартак Търнава.

Началото ще бъде обещано довечера в Разград от 19:45 часа с мач на " Хювефарма Арена " против словашкия отбор, като огромният въпрос е кое от своите лица ще покажат " орлите ".

Дотук през сезона те демонстрираха, че могат да преобладават изрично над своя противник, вкарвайки по 4-5 гола, само че в това време в някои срещи се видяха и пробойните в играта на българския отличник, което докара и до някои изненадващи загуби.

Първият противник в групите на Лигата на конференциите Спартак Търнава сигурно не трябва да бъде подценяван, защото преодоля и трите квалификационни кръга, справяйки се с имена като това на полския Лех Познан и украинския Днипро-1.

Словашкият клуб е добре прочут в България, защото напоследък имаше конфликти и с Левски, и Локомотив Пловдив. В първия случай " сините " бяха отхвърлен с дузпи през сезон 2011/12, само че през 2019/20 " смърфовете " продължиха напред след общ резултат 3:3 и преимущество поради гола си на непознат терен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР