Българският публичен холдинг Еврохолд, който сключи сделка за активите на

...
Българският публичен холдинг Еврохолд, който сключи сделка за активите на
Коментари Харесай

Еврохолд иска да купува още енергийни активи на Балканите

Българският обществен холдинг " Еврохолд ", който подписа договорка за активите на чешкото енергийно сдружение ЧЕЗ в страната ни, има интерес към енергийни активи и в прилежащи страни, удостовери Асен Христов, ръководител на Надзорния съвет. Конкретно бяха посочени активите на ЧЕЗ в Румъния, където стартира процедурата по търсене на покупател. Такива се чакат и в други страни от Балканите. Евентуалното им придобиване е част от тактиката на " Еврохолд " за основаване на енергиен холдинг, по сходство на застрахователния бизнес на най-голямото по доходи обществено сдружение в България.

От компанията оповестиха още, че чакат регулаторни утвърждения от Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за енергийно и водно контролиране до края на годината и привършване на договорката най-късно при започване на идната година. Самият Христов уточни, че няма причина Комисия за защита на конкуренцията да откаже придобиването, защото " Еврохолд " не има други енергийни активи. И даже съобщи, че сходен ход би бил " национално изменничество ", защото е по-лесно да бъде следена българска компания, в сравнение с задгранична.

Самите ЧЕЗ към този момент обявиха, че в случай че и тази договорка бъде провалена от регулаторите, сдружението ще се откаже от продажбата, напомня money.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР