Българският производител и оператор на товарни дронове Dronamics обяви, че

...
Българският производител и оператор на товарни дронове Dronamics обяви, че
Коментари Харесай

Българската Dronamics ще консултира ЕС за иновациите в транспорта

Българският производител и оператор на товарни дронове Dronamics разгласи, че към този момент е част от стратегическа самодейност на Брюксел, в границите на която 15 от  най-влиятелни европейски транспортни компании ще съветват водачите на Европейски Съюз по отношение на нововъведенията в бранша на превоза в международен мащаб.

Работната група по въпросите на бъдещето на подвижността е образувана след среща в Брюксел с европейския комисар по превоза Адина Вълян. Групата има за цел да се оправи с основните провокации, пред които са изправени иноваторите в бранша на подвижността, предвид на постигането на стратегически цели на Европейски Съюз и конкурентоспособността на Европа в региона на модерната подвижност.
 Българската Dronamics ще си партнира с една от най-големите логистични компании в света
Българската Dronamics ще си партнира с една от най-големите логистични компании в света

Целта е дроновете да полетят над ОАЕ, ЮАР и Австралия

Фондът на Европейския съвет по нововъведенията, който разполага с бюджет от 10 милиарда евро, приканва бизнесмените в транспортния бранш да аплайват за финансиране на свои планове.

" Като европейска авиолиния, която оперира с товарни дронове, ние имаме удоволствието да бъдем част от Работната група на Европейски Съюз по въпросите на бъдещето на подвижността. Доставките на междинни дистанции посредством товарни дронове имат забележителен капацитет както за европейската, по този начин и за международната стопанска система като цяло, защото дават опция за превоз на артикули, който е по-бърз, по-евтин и по-щадящ околната среда ", акцентира Свилен Рангелов - съосновател и основен изпълнителен шеф на Dronamics.
 Снимка 575282
Източник:

Компаниите зад европейската самодейност:
Aura Aero Bolt Cabify Carto Dronamics EVBOX EV Connect Fastned Flix Lilium MaasGlobal Nevomo Otiv Volocopter Voi Virta
Българската Dronamics е първата в света карго дрон самолетна компания, която има лиценз да оперира в Европа.

В края на предходната година тя разгласи подписването на писмо за желание с логистичната компания Aramex. Целта са световни безпилотни въздушни доставки.

Aramex е една от най-големите компании в логистичния бранш - тя придвижва по 100 млн. имота годишно. Създадена е през 1982 година, като централата ѝ се намира в ОАЕ и е листната в Дубай.

Dronamics и Aramex в началото ще работят по общи планове в ОАЕ, само че по-късно се възнамерява работа и на значими пазари като Южна Африка и Австралия.

Очаква се първите полети да се състоят тази година.
 След договорката с Емирствата, българската Dronamics ще доставя колетни колета и в Гърция
След договорката с Емирствата, българската Dronamics ще доставя колетни колета и в наша съседка

Освен вътрешни доставки, има проекти и за интернационално сътрудничество
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР