Българският президент Румен Радев удостои град Димитровград с Почетен знак

...
Българският президент Румен Радев удостои град Димитровград с Почетен знак
Коментари Харесай

Радев удостои Димитровград с почетен знак

Българският президент Румен Радев удостои град Димитровград с Почетен знак на Президента на Република България по случай 70-та годишнина на южния град.

Според президента архитектурата и градоустройството на Димитровград дават вероятности за развиване на различен туризъм в региона. От друга страна удобното географско разположение предполагало одобряването на града като търговски и транспортен център с значимо значение за Южна България.

Полагането на основите на града преди 70 години е дело на младежи от разнообразни краища на родината, които са се обединили към една безкористна фантазия, добави президентът.

„ Със градивен порив те поставят основите на града, който се е трансформирал в знак на своето време и до през днешния ден гордо и почтено пази своето мото „ Аз съм и ще бъда “, добави Радев. По думите му този жар и блян за напредък води жителите на Димитровград напред и до през днешния ден.

Димитровград е административен център на едноименната община, ситуиран е в Тракийската равнина по поречието на река Марица. Районът на Димитровград е с една от най-плодородните земи в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР