Българският премиер Кирил Петков обяви, че дарява една своя заплата

...
Българският премиер Кирил Петков обяви, че дарява една своя заплата
Коментари Харесай

Ще откликне ли българинът на призива на премиера да дари една заплата за Украйна?


Българският министър председател Кирил Петков разгласи, че подарява една своя заплата за военна помощ за Украйна. „ Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е „ Facebook “ постовете да се трансфорат в средства за Украйна “, написа министър председателят в обществената мрежа.

„ Това е тъкмо противоположната логичност на тази да си великодушен с държавните пари, което наблюдавахме години наред – аз ви построих пътища, аз ви направих зали, аз ви направих манастира, всичко това с държавните пари. Едно е да си великодушен с непознати пари, напълно друго е да бръкнеш в джоба си, да извадиш свои пари “, разяснява журналистът Петко Георгиев.

Той подсети, че стотици хиляди българи към този момент подаряват за Украйна посредством филантропична помощ и настаняване на бежанци.

„ На процедура всички българи заплащат, тъй като инфлацията, която сега имаме в страната, е пряк резултат от експанзията на Путин в Украйна. Всеки път като влезем в магазина, всякога като застанем да си заредим с бензин, ние плащаме цената на тази война “, добави журналистът.

Според доцент Иво Христов, доцент Иво Инджов, специалист по политически връзки и учител във ВТУ, този ход е опит на премиера да излезе от заплетената обстановка, в която се намира ръководещата коалиция.

„ Политическите измерения на този много популистки по своята същина апел са много съществени. Те демонстрират, че министър председателят не може да наложи някаква единна линия във връзка с даването или непредоставянето на военна помощ на Украйна. Очевидно той се пробва продължава да се пробва да балансира сред позицията на Българска социалистическа партия, която заплашва с овакантяване на обединението, в случай че бъде оказана такава военна помощ, и позицията на „ Демократична България “ и към този момент и „ ИТН “, които са за такава помощ. Но е прекомерно ексцентричен ход “, счита доцент Инджов.

По думите му на никое място по света по време на боен спор министър председател не е призовавал жителите да свършат работата на страната.

„ Има нещо, което пък мен малко ме тормози. Господин Кирил Петков към този момент на няколко пъти ни демонстрира доста ясно, че Кирил Петков и министър-председателят на България са две тотално разнообразни неща “, разяснява политическият пиар Нидал Алагфари.

По думите му е необичайно Петков да си съпоставя приходите със средностатистическия българин.

Гледайте целия диалог във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР