Българският премиер Бойко Борисов получи почетния девети дан в корейското

...
Българският премиер Бойко Борисов получи почетния девети дан в корейското
Коментари Харесай

Удостоиха премиера Борисов с почетен дан по таекуондо в Сеул

Българският министър председател Бойко Борисов получи почетния девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо при визитата си в Световната централа по таекуондо в Сеул KUKKIWON. Информацията бе обявена от пресслужбата на Министерски съвет.

По думите на Борисов в тази област връзките сред България и Република Корея са извънредно близки. Това той съобщи по време на визитата си в Световната централа по таекуондо в Сеул KUKKIWON .

" Принципите на таекуондо са забавни - да не се плашиш от мощния, само че да уважаваш слабия . Да си благосклонен към другите, да си сериозен към себе си. Да направиш една крачка обратно пред съперника, с цел да му дадеш още малко късмет да обмисли, уменията да се употребяват за мир ", посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Според него тази идеология е значима за актуалния свят - и за политиците в това число. " Но най-много да не се страхуваш от нищо ", сподели министър председателят. Той посочи, че преди 1989 година бойните изкуства в страната ни са били неразрешени, само че в този момент доста младежи към този момент упражняват таекуондо, България печели медали от редица шампионати.

KUKKIWON е формалната организация, която ръководи дейностите по таекуондо и способства за глобализацията на бойното изкуство . Основана е от държавното управление на Република Корея през 1972 година и се намира под надзора на Министерството на културата, спорта и туризма.

Таекуондо става за първи път олимпийски спорт по време на лятната олимпиада в Сидни през 2000 година като за първи път е бил демонстрационен спорт на олимпийските игри в Сеул през 1988 година Днес таекуондо е интернационално бойно изкуство в 203 страни и се практикува от над 80 милиона души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР