Българският посланик в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в

...
Българският посланик в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в
Коментари Харесай

Руското МВнР привика българския посланик: За София ще има неприятни последици

Българският дипломат в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в съветското външно министерство по отношение на експулсирането на свещеници на Руската православна черква (РПЦ), заяви ТАСС .

" Той е бил известен, че тази антируска провокация от страна на българските управляващи ще има неприятни последствия за София ", се декларира в известие на ведомството.

" На 25 септември в Министерството на външните работи на Русия беше извикан българският дипломат Атанас Кръстин, на който беше изразен изострен митинг по отношение на експулсирането от България под отдалечен предлог, по светотатствен и унизителен метод на предстоятеля и двама свещенослужители на Подворието на Руската православна черква в София ", се декларира в изказване на съветското външно министерство.

Отбелязва се, че следващия провокативен ход на българските управляващи, която изцяло се вписва в актуалната евроатлантическа политика на " битка с съветското въздействие ", неизбежно ще има неприятни последствия - преди всичко за нейните основатели "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР