Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната
Коментари Харесай

Никола Цолов направи най-силната си квалификация през сезона във Формула 3

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов записа през днешния ден най-силната си подготовка от началото на дебютния му сезон в шампионата – 7-о място в сесията за осмия кръг за годината в Унгария.

Никола и ART Grand Prix се оправиха чудесно с сложните условия на Хунгароринг, защото квалификацията стартира на мокра писта, само че с към този момент завършена суха траектория и прогресивно изсъхващо трасе.

Заради многото водачи със сликове станаха няколко случая, които задържаха всички в боксовете до момента в който пистата продължаваше да изсъхва след дъжда.

На мократа писта Никола стартира с 14-о време, по-късно със идната си обиколка излезе втори, само че трасето се подобряваше толкоз бързо, че той бързо се смъкна до 22-ото място.

За последния си опит Никола се върна на пистата преди финалните опити на противниците си и записа 6-о време, като до края на сесията загуби единствено една позиция. Това беше вярното решение, защото в последните минути водачите се опитваха да създадат по две следващи бързи обиколки и се получи сериозен трафик в последния бранш на унгарската писта.

С това класиране Никола си обезпечи старт от 7-а позиция в главното съревнование в неделя и от 5-о място на стартовата решетка в утрешния спринт.

The magic moment for
— Formula 3 (@Formula3)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР