Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се класира осми

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов се класира осми
Коментари Харесай

Никола Цолов с осмо място в първата квалификация за Гран при на Макао

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов се класира осми в първата подготовка за Гран при на Макао през днешния ден. Пилотът на ART Grand Prix дебютира на най-трудното улично трасе в света, а в първата свободна подготовка при започване на уикенда записа седмо време.

Гран при на Макао събира най-хубавите водачи във Формула 3 от целия свят, само че в конкуренцията се позволяват и някогашни спечелили, които към този момент са в по-горна категория, както и водачи, които към момента не са стигнали до Формула 3.

Квалификацията през днешния ден беше спирана три пъти поради произшествия, а Цолов съумя да прогресира в хода на сесията от 17-ото място до осмата позиция при последната си бърза обиколка. При предпоследния си опит Никола се изкачи до петото място, само че по-късно се върна в дъното на топ 10.

В най-бързата си обиколка Цолов реализира 2:06.755 минути и остана на 1.234 секунди от най-бързия - Габриеле Мини, който сложи нов връх на 6,1-километровото трасе.

" Трасето в Макао е извънредно дълго и имаш възприятието, че завоите не свършват. Частта до завоя " Лисабон " в действителност е доста бърза, а втората половина на обиколката в остарялата част на града, където са и двата противоположни завоя, е доста сложна, защото минаваш на сантиметри от металните мантинели ", разяснява Цолов, представен от ART Grand Prix.

Утре предстоят още една свободна подготовка и втората подготовка, а двете надпревари за водачите от Формула 3 в Макао са в събота и неделя. Резултатите от двете квалификации дефинират стартовата решетка за съботното съревнование, а резултатите от него - редът на пускане в неделя.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР