Българският отбор в състав Йоана Илиева, Емма Нейкова, Олга Храмова

...
Българският отбор в състав Йоана Илиева, Емма Нейкова, Олга Храмова
Коментари Харесай

България на четвърто място на световната купа на сабя в Пловдив

Българският тим в състав Йоана Илиева, Емма Нейкова, Олга Храмова и Ана Михайлова извоюва четвърто място в шампионата за Световната купа на сабя дами, който се организира в Пловдив. Сабльорките ни, под управлението на националния треньор Ивайло Воденов, играха чудесно и записаха най-хубавото класиране в съревнование за Световната купа на български отбор.

В първата си среща за място измежду най-хубавите 16 българките излязоха против представителките на Англия и завоюваха безапелационно с 45:29. В идващия дуел сабльорките ни се изправиха против тима на Русия, който е N1 в международната класация. Българският тим, 22-ри в ранглистата, игра чудесно и след оспорвани дуели и замяна на водачеството в срещата стигна до 44:44. В този миг Йоана Илиева сподели, че неслучайно е европейска шампионка за девойки от 2020 година, завоюва последната решаваща точка и подсигурява място на отбора измежду първите осем.

В среща за място в топ 4 Йоана Илиева, Емма Нейкова, Олга Храмова и Ана Михайлова излязоха против Германия. С необикновено въодушевена и постоянна игра българките се постановиха с 45:37. Двубоят за място на финала изправи нашите състезателки против представителките на Азербайджан. В тази среща думата си сподели опитът на съперничките, които в средата на дуела поведоха в резултата, задържаха преимуществото си до края и завоюваха с 45:32. В спор за бронзовите медали младите ни фехтовачки излязоха против италианките, които се постановиха с 45:29.

Четвърто място в шампионат за Световна купа е най-хубавото класиране за женски тим на сабя в историята на българската фехтовка. Въпреки че отборът ни е млад, господства над именити съпернички от Русия и от Германия и сподели, че може да победи всеки тим. Така след шестото място в Грузия преди две седмици е ясно, че огромните сили във фехтовката ще би трябвало да се преценяват с българките. А огромната цел пред тях е присъединяване на олимпийските игри през 2024 година
Първото място в конкуренцията завоюва отборът на Франция, който се наложи над Азербайджан с 45:39. Следващата събота и неделя в Пловдив ще се организира шампионатът на сабя „ Аспарухов меч “. Той е кръг от Световната купа за младежи и девойки и ще събере най-големите очаквания във фехтовката от целия свят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР