Българският отбор на сабя девойки извоюва бронзовите медали на Световното

...
Българският отбор на сабя девойки извоюва бронзовите медали на Световното
Коментари Харесай

ВЕЛИКИ! Първи медал за България при девойките на Световното първенство по фехтовка

Българският тим на сабя девойки извоюва бронзовите медали на Световното състезание по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки, което се организира в Пловдив. Тимът в състав Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма Нейкова, под управлението на националния треньор Ивайло Воденов, стигна до третото място в конкуренцията на 28 тима и написа нова страница в историята на българската фехтовка, като завоюва първи орден за българската женска фехтовка в отборна конкуренция на международни шампионати, предава Добрич Медиа.
Атанасова, Иванова, Михайлова и Нейкова влязоха в шампионата под номер 8. В първия си дуел от елиминациите, за място измежду най-хубавите осем, българките победиха Румъния с 45:21. В идната среща сабльорките на България се изправиха против поставените под номер 1 в схемата французойки и ги надиграха с 45:42, гарантирайки си място в топ 4. До последната промяна в дуела българките изоставаха в резултата, само че при 32:40 Емма Нейкова изведе България до триумф с 45:42.
В срещата за място на финала българките отстъпиха пред отбора на Италия с 18:45. В борбата за бронзовите медали възпитаничките на Ивайло Воденов победиха Узбекистан с безапелационното 45:33 и по този начин стигнаха до най-големия триумф в историята на България в отборните съревнования при девойките на международни шампионати.
При младежите на сабя тимът на България в състав Виктор Филев, Христо Христов, Тодор Стойчев и Георги Златаров се класира на 10-о място от 36 участници. В първата среща от елиминациите, за място измежду най-хубавите 16, фехтовачите победиха Хонконг с 45:38. Последва загуба от Япония с 33:45. В срещите за систематизиране на местата от 9-о до 16-о, българите победиха Англия с 45:31, по-късно надвиха над Турция с 45:40 и отстъпиха пред Унгария с 27:45.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР