Българският национален отбор за глухи по футзал заминава за Италия

...
Българският национален отбор за глухи по футзал заминава за Италия
Коментари Харесай

Националите по футзал за глухи тръгват за Европейското първенство с амбиция за призово класиране

Българският народен тим за глухи по футзал отпътува за Италия, където ще взе участие на Европейския шампионат за спортисти с повреден слух в град Монтесилвано.

Нашите са в група с Англия, Босна и Херцеговина и Швейцария. Първият дуел е на 14-и октомври против англичаните, два дни по-късно противник ще бъде Босна и Херцеговина, а на 17-и този месец е последния мач с Швейцария. Първите два отбора не престават на четвъртфинал, като това ще бъде и главната цел пред „ лъвовете “, с цел да получат право на присъединяване на Световното състезание следващата година в Бразилия. Родните футболисти се готвят за шампионата от началото на годината, като в последния един месец водят двуразови занимания и контролни срещи в залата на Национална спортна академия. Играещите треньори Пламен и Христо Петкови, дружно с помощника Филип Филипов са оптимисти за нашето показване в идните три мача от групата и съгласно тях имаме действителен късмет да влезем в Топ 8 на Европейския шампионат.

„ Много усърдие и желязна дисциплинираност демонстрират момчетата всеки ден. Имахме другарски срещи с много тимове от София и играем добър футзал. Всичко, което би трябвало сме обезпечили за подготовката и престоя им в Италия. Дано да имат и малко шанс, само че съм уверен, че можем да победим и трите ни противника. Треньорите са гледали доста мачове на Англия, Босна и Херцеговина и Швейцария и са осведомени с техните качества. В последните седмици тренировките ни са ориентирани към тактически и заучени положения, което е от огромно значение  за футбола в зала. Тези момчета играят от дълги години дружно и се познават чудесно. Според мен имаме действителни шансове да получим право на непосредствено класиране за Световното състезание през 2023 година в Бразилия и нека повторим чудесното показване на България от последното Европейско по футзал, където завършихме с бронзовите медали и третото място “, показа президентът на Спортната федерация на глухите в България Николай Бозев, който съвсем всеки ден е в залата и гледа тренировките на момчетата.

Ето и имената на състава на България за Европейското по футзал в Италия: Пламен Петков, Христо Петков, Иво Бошнаков, Ванко Недялков, Пламен Симеонов, Румен Димитров, Сашо Александров, Теодор Йорданов, Николай Иванов, Христо Сапаревски, Теодор Жеков, Владимир Станчев и Василен Грозев. Помощник треньори: Филип Филипов и Иван Стойков. Преводач на жестов език Камелия Ангелова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР