Българският национален отбор продължава с прогреса си под ръководството на

...
Българският национален отбор продължава с прогреса си под ръководството на
Коментари Харесай

Кипър - България 0:2 в международен контролен мач

Българският народен тим продължава с напредъка си под управлението на Младен Кръстаич. " Лъвовете " реализираха трета поредна победа при сърбина, откакто завоюваха гостуването си на Кипър с 2:0 в контрола, написа topsport.bg.

Подкрепяни от сериозна родна агитка в Ларнака, нашите футболисти изиграха доста мощен мач, изпълнен с въодушевени офанзиви и спазването на строга тактическа дисциплинираност.

В воин за " трикольорите " се трансформира капитанът ни Кирил Десподов, който осъществя в средата на първото полувреме, а през второто асистира и за чудесното попадение на Спас Делев. България можеше да се поздрави и с още по-изразителен успех, но Десподов, Йоан Стоянов и Илиан Илиев, по този начин и не намираха задачата.

Проверката ще се запомни с цялостния дебют на централния защитник Димо Кръстев от Фиорентина. Шанс да стартират като титуляри пък получиха към този момент игралите под управлението на Кръстаич - Йоан Стоянов и Никола Илиев.

В неделя на България следва посещение на Люксембург в друга интернационална контрола.

Националният ни тим започва повече от мощно мача си на вражеска територия. Още с първата ни офанзива, Спас Делев можеше да пусне надалеч по-добър извеждащ пас за сътрудника си от Лудогорец - Кирил Десподов. Това обаче не се случи, с което се провали и тази добра опция за " лъвовете ".

Селекцията на Младен Кръстаич продължи да постанова висока преса, която очевидно притесняваше съперниците им от Кипър. Отнета топка пък разреши на Илиян Илиев-младши да шутира от границата на наказателното поле, но Константинос Панаги се намеси уверено.

Бившият защитник на Левски - Христос Шелис се намеси уверено за своята татковина в 15-ата минута, когато Спас Делев получи пас с тил към вратата, само че не съумя да се завърти и насочи съдбоносен изстрел.

България можеше умерено да открие резултата секунди по-късно. Антон Недялков насочи страховит извеждащ пас по въздух, който изведе капитана ни Кирил Десподов очи в очи с Панаги. Нападателят реши да приключи технично, само че прехвърлящият му удар кацна малко зад горната греда.

Незнайно по какъв начин отборът на Кръстаич не се оказа лидер в резултата с настъпването на 20-ата минута. Тогава гостите разиграха бърза композиция, при която Илиев продължи за Марин Петков, а той откри непокрития към дузпата Десподов. Българската звезда насочи изстрел в противоположния ъгъл на този, в който Панаги беше избрал да се хвърли, само че тогава от нищото като че ли изскочи №3 Мариос Антониадес, който от голлинията избави кипърците от огромни неприятности.

Логиката въпреки всичко спечелва и България поведе в Ларнака с гол на Кирил Десподов. Звездата ни се беше дръпнал в по-задни позиции, с цел да може да реализира замяна на пасове със Спас Делев. Разиграването разреши на №11 да излезе самичък против Панаги и този път не сгреши!

Кипър бързо можеше да възвърне паритета, като в 31-ата минута Йоанис Питас имаше отличната опция да означи. Нападателят беше отчаян от отличното позициониране на Петко Христов, изчистил от голлинията.

Набезите на кипърските футболисти започваха да стават все по-опасни и настоятелни. Антон Недялков обаче потвърди за какво е най-опитният измежду триото ни в отбранителния вал, справяйки се с качествено включване на Лоизос Лоизу.

България можеше да удвои резултата в 43-ата минута, когато Йоан Стоянов показва неотстъпчивост и открадна топката в невралгична за кипърската отбрана зона. Халф-бекът ни незабавно подаде за Кирил Десподов, който от близко обаче не съумя да преодолее Панаги. Дори и самият Стоянов имаше късмет за добавка, от който също не се възползва.

Пълният дебютант в редиците на България - Димо Кръстев, можеше да има противен спомен от визитата в Ларнака, откакто негова неточност насмалко не докара до гол в нашата врата при започване на втората част. Футболистът на Фиорентина беше излезнал покрай центъра, с цел да пресира рано своя конкурент. Какулис обаче го загърби и понесе самичък против Наумов. Въпросният обаче избра неверното и пусна прекомерно неприятен пас за тичащия редом с него Питас.

Сериозната българска агитка в Ларнака имаше мотив за празник в 72-ата минута, когато " трикольорите " удвоиха своята преднина. Кирил Десподов върна жеста на Спас Делев от първия гол и го зареди с отлична асистенция за получилия се резултат 0:2. Капитанът ни видя ловко включването на бързака от село Ключ, а откакто си я пое с гърди, Спас не разреши топката даже да падне на тревата, а незабавно матира Панаги с удар в центъра на вратата.

В 84-ата минута нашите бяха покрай класиката. Появилият се Георги Русев незабавно направи позитивно усещане по фланга, а това че кипърски състезател направи неточност единствено му разреши да открадне и подаде за Десподов. И този път капитанът ни нямаше шанс и финалният изстрел на звездата ни попадна в шпагата на противник.

До края срещата просто се доиграваше, а след последния съдийски сигнал младите български футболисти ликуваха дружно с щастливите почитатели на държавния отбор.

 Снимка 595370

Източник:startphoto.bg

В неделя България ще изиграе своята втора контрола, като " лъвовете " гостуват на Кипър от 16:00 часа наше време.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР