Българският национален отбор по волейбол за мъже започва тази вечер

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже започва тази вечер
Коментари Харесай

България започва похода си на Световното първенство срещу действащия шампион Полша

Българският народен тим по волейбол за мъже стартира довечера присъединяване си на Световното състезание, а още на старта момчетата на Николай Желязков ще имат сложна задача против един от домакините в лицето на Полша.

Зала " Сподек " в Катовице да бъде претъпкана за първия дуел на " Дружина полска " на шампионата, а началният час на срещата е 21.30 българско време.

На заминаването си от България, българските волейболисти демонстрираха оптимизъм, като селекционерът Николай Желязков съобщи, че тимът има сили да победи всеки.

" Имаме шансове против всички тимове. Аз съм уверен, че в последната половин година свършихме доста работа. Създадохме колектив, който е кадърен да победи всеки ", показа Желязков.

Един от опитните състезатели в отбора Георги Сеганов пък съобщи, че влизане в топ би било " чудесно достижение ".

За да се стигне до там обаче, българите първо би трябвало да прескочат груповата фаза, където с изключение на първенеца от последните две шампионати на планетата Полша са още мощният тим на Съединени американски щати, както и отбора на Мексико.

По правилник към етапа на елиминациите ще продължат първите два тима от всяка група, както и четирите най-хубави тима, приключили на 3-то място.

Добрите вести за България са свързани със завръщането в отбора на капитана Цветан Соколов и опитния Тодор Скримов, които пропуснаха Лигата на нациите. За страдание, Скримов има лека контузия и сигурно ще пропусне първия мач на " лъвовете " на шампионата против Полша.

За България това ще бъде десето присъединяване на Световно състезание по волейбол, като досега " лъвовете " могат да се похвалят с четири бронзови и един сребърен орден. Последното ни отличие датира от 2006 година когато тимът, воден от Мартин Стоев, приключи трети на Мондиала в Полша.

Преди четири години пък, когато шампионата се организира в България и Италия, националите ни се подредиха на 11-то място в крайното нареждане.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР