Българският национален отбор по волейбол за мъже до 19 години

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже до 19 години
Коментари Харесай

Волейболистите до 19 години се върнаха на победния път на световното първенство и вече са в осминафиналите

Българският народен тим по волейбол за мъже до 19 години записа втория си триумф на международното състезание в Сан Хуан, Аржентина и по този метод се върна на победния път в шампионата след загубата преди два дни от Франция.

В третия си дуел от груповата фаза момчетата на Мирослав Живков се постановиха с 3:1 (34:32, 26:24, 22:25, 25:21) гейма против състава на Япония и по този начин си подсигуряваха продължение към осминафиналите в конкуренцията.

Мачът против " самураите " стартира по-добре за българите, които първоначално се откъснаха с 2-3 точки, само че последователно азиатците изравниха играта и трансфораха първия гейм в същински трилър. В последна сметка след няколко пропуснати сетбола и от двете страни " лъвчетата " затвориха първата част с 34:32.

Във втората обстановката се повтори, като нашите девойки още веднъж пропиляха ранен задатък, само че в края бяха по-хладнокръвни и с три следващи точки в своя изгода удвоиха задатъка си в резултата след 26:24.

Японците въпреки всичко запазиха очакванията си да вземат нещо от тази среща в третия гейм, когато взеха преднина от 21:16 и макар опита на българите да се върнат в борбата " самураите " понижиха пасива си след 25:22 в тяхна изгода.

В четвъртия сет тимът на България на няколко пъти взимаше задатък от 2-3 точки, само че едвам в края на гейма родните волейболисти постановиха волята си и след 25:21 сложиха точка на разногласието в срещата.

Над всички за успеха бе Кристиан Титрийски, който осъществя 26 точки (5 блокади), а Александър Къндев способства с 18.

По този метод младите " лъвове " към този момент са с баланс 2-1, който към този момент им отрежда 3-ото място в тази група " В ". Селекцията на Мирослав Живков обаче може да приключи на 2-ата позиция, в случай че в утрешния ден победи новобранеца в нашия поток Индия. Срещата е от 20:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР