Българският национален отбор по волейбол за жени запази мястото си

...
Българският национален отбор по волейбол за жени запази мястото си
Коментари Харесай

България надви Полша и запази мястото си във Волейболната Лига на нациите при жените

Българският народен тим по волейбол за дами резервира мястото си в Лигата на нациите, откакто завоюва с 3:1 (22:25, 25:13, 25:17, 25:22) против състава на Полша в зала " Арена Армеец " в София в последния си дуел от конкуренцията.

За девойките на Лоренцо Мичели това беше общо четвърти триумф в конкуренцията, с което те финишираха с баланс 4-8 и актив от 12 точки, изпреварвайки отбора на Белгия в борбата за оцеляване.

Решителният дуел против полякините стартира мъчно за " лъвиците ", които изгубиха първия гейм, само че по-късно демонстрираха, че са по-добрия тим и изцяло справедливо стигнаха до успеха пред родна аудитория.

Най-резултатна за успеха стана Мария Йорданова, която осъществя 22 точки, до момента в който Нася Димитрова добави 15. За състава на Полша пък Оливия Розански приключи с 19 пункта.

С триумфа си против " Дружина полска " България се изкачи до 13-та позиция във краткотрайното класиране, като " лъвиците " могат да бъдат изместени оттова само от тима Нидерландия, който в последния си мач излиза против Канада.

Най-важното обаче е, че българките ще бъдат пред Белгия в крайното нареждане, което значи, че през 2023 година още веднъж ще бъдат част от Лигата на нациите при дамите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР