Българският национален отбор по волейбол за жени до 19 години

...
Българският национален отбор по волейбол за жени до 19 години
Коментари Харесай

България U19 за жени срази Бразилия и се класира за осминафиналите на световното първенство

Българският народен тим по волейбол за дами до 19 години записа третата си поредна победа на международното състезание в Унгария и Хърватия, откакто съкрушиха с 3:1 (25:12, 25:20, 21:25, 27:25) гейма състава на Бразилия.

По този метод момчетата на Борислав Крачанов към този момент са с баланс 3-1 в тази група " D ", което им подсигурява и продължаването на към етапа на директните елиминации. Към момента българките заемат 3-ото място в подреждането, макар че имат идентичен актив с бразилките, които обаче са с малко по-добро геймово съответствие.

Тази вечер в залата в унгарския град Шегед обаче младите " лъвици " започнаха на доста високи обороти и в първия гейм поведоха с 13:5 по пътя към триумфа си с 25:12.

Втората част още веднъж се разви по усета на нашите девойки, които продължиха с положителните си изяви и след 25:20 в своя изгода удвоиха преднината си в резултата.

В третия гейм българките още веднъж имаха задатък при 14:11, само че бразилките отхвърлиха да се предадат и обърнаха развоя на частта, с цел да понижат изоставането си след 25:21 в тяхна изгода.

Най-оспорван пък бе четвъртият сет, в който девойките на Борислав Крачанов пропиляха ранна преднина и в края даже трябваше да отразяват геймбол, само че се оправиха и с сполучлива обсада за 27:25 сложиха точка на разногласието в срещата.

Виктория Коева стана топ изпълнител за победителките с 21 точки, капитанът Ива Дудова завърши със 17 (3 аса), а Микаел Стоянова се регистрира с 14.

От другата страна Изабела Летисия Нунеш завършис 13 пункта на сметката си за Бразилия.

В последния си дуел от груповата фаза в неделя (6 авгус) България ще играе против Перу, а срещата е с начален час 22:05 българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР