Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 като гост на

...
Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 като гост на
Коментари Харесай

Българските футболисти приключиха квалификациите с измъчена точка в Люксембург

Българският народен тим по футбол приключи 1:1 като посетител на Люксембург в последния си мач от квалификациите за международното състезание в Русия през 2018 година

България завоюва първа точка при посещение в тези квалификации, само че за пръв път в историята си не съумя да победи този противник.

Българските футболисти изиграха кошмарно първо полувреме. Те изостанаха в следствие след по-малко от три минути игра. Тодор Неделев позволи груба неточност при опазването на Жерсон Родригес, който центрира от левия фланг към вратарското поле. Там Орелиен Жоаким се пребори с Петър Занев и Николай Бодуров и я върна обратно за Оливие Тил. Останал безусловно самичък на границата на наказателното поле, Тил не остави шансове на Пламен Илиев с компактен изстрел по земята.

Тимът на Петър Хубчев не съумя по никакъв метод да реагира на ранния гол. Българите не сътвориха нито едно чисто голово състояние до края на полувремето. Те бяха извънредно безидейни в офанзива против подредения състав на Люксембург. Безсилието на гостите беше толкоз огромно, че те едвам не получиха второ попадение в заключителните минути на първата част.

В 42-ата минута след центриране отляво Давид Тюрпел се озова на голова позиция на десетина метра от вратата. Силният му удар обаче беше избавен от Пламен Илиев. Последваха още два изстрела към вратата, само че те бяха блокирани от българската защита.

В последните секунди на полувремето футболистите на Люксембург още веднъж хванаха българите неподготвени. Родригес получи пространство отдясно и центрира към точката на дузпата. Там Тюрпел беше оставен да стреля несмущаван, само че шутът му от воле попадна право в ръцете на Илиев.

Само шест минути след началото на втората част Люксембург получи още една опция да удвои задатъка си. Бодуров направи неспокосан опит да се пребори за висока топка и я върна обратно с глава, като по този метод изведе Жоаким на чиста позиция. Бившият нападател на ЦСКА направи несполучлив финт, само че топката попадна в Тюрпел. Неговият удар рикошира и трансферира Пламен Илиев, само че за шанс на българския тим топката мина малко настрана от вратата.

Хубчев потърси смяна и пусна Андрей Гълъбинов вместо Божидар Краев. Този ход несъмнено се оказа сполучлив. В 55-ата минута нападателят на " Дженоа " центрира към Ивайло Чочев, който стреля с глава, само че вратарят Жонатан Жубер улови топката.

В 64-ата минута пред Гълъбинов се откри най-хубавата българска опция за гол. Той се озова очи в очи с Жубер след неточност на люксембургските бранители при центриране от левия фланг. Нападателят овладя на гърди и стреля, само че даде задоволително време на вратаря да къси дистанцията и да избави.

Четири минути по-късно България стигна до изравнителен гол. Спас Делев достави чудесно центриране от десния фланг към далечната греда, където Чочев се измъкна от бранителите в алено и от близко прати топката в мрежата с глава.

Българският тим притисна противника в оставащите минути. Футболистите на Люксембург започнаха да се уморяват, а наличието на Гълъбнов в наказателното поле им създаваше много проблеми. Те все по-трудно се справяха с изсипаните топки на гостите, само че в последна сметка удържаха равенството.

В края на постоянното време Тюрпел игра с ръка в наказателното поле на Люксембург след центриране отляво, само че реферите решиха, че няма учредения за дузпа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР