Българският национал Петко Христов изигра един от най-добрите си мачове

...
Българският национал Петко Христов изигра един от най-добрите си мачове
Коментари Харесай

Петко Христов се завърна в игра за Венеция по блестящ начин

Българският национал Петко Христов изигра един от най-хубавите си мачове с екипа на Венеция при успеха на тима му с 4:1 като посетител на Тернана в дуел от 34-тия кръг на Серия “Б ”.

Родният бранител не беше играл за “крилатите лъвове ” през последния месец поради травмата си, която получи по време на лагер-сбора с националния тим през март. Днес обаче той започва от първата минута и остана до 83-тата на терена, като беше измежду най-хубавите играчи за своя отбор. През първото полувреме Христов беше покрай дебютния си гол за Венеция, само че гредата спря неговия удар. В началото на втората част бранителят създаде дузпа, откакто беше фаулиран от Франческо Ди Такио, само че осъществяването на голмайстора на тима Йоел Похянпало беше избавено от Антони Янарили. В 63-тата минута българинът си изкара жълт картон поради свое нарушаване, а в 83-тата беше сменен от Марин Шверко.

Попаденията за “аранчонеровердите ” бяха маркирани от Андреа Карбони (21’), Похянпало (32’), Микаел Елертсон (44’) и резервата Денис Черишев (72’), а влезлият от пейката Габриеле Капани (79’) вкара почетния гол за домакините. След четвъртата си победа в последните си пет мача Венеция остана на 14-ото място в класирането с актив от 42 точки, само че се отдалечи на пет от рисковата зона. Тернана е на 12-ата позиция с 43 извоювани пункта.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР