Българският национал Илиян Радулов изигра много силен финал срещу поставения

...
Българският национал Илиян Радулов изигра много силен финал срещу поставения
Коментари Харесай

Илиян Радулов игра силно срещу дошлия като №1 в Европа, Ярослав Демин спечели Bulgaria Cup

Българският национал Илиян Радулов изигра доста мощен край против поставения под номер 1 Ярослав Демин (Русия), само че в последна сметка пристигналият в София като №1 в Европа до 14 година надделя достойния си български противник със 7:6 (5), 6:2 и сграбчи купата при момчетата мощния интернационален тенис шампионат Bulgaria cup, който е от най-високата Първа категория на Тенис Европа.

На централния корт на Националния ОББ тенис център Радулов на два пъти сервираше за първия гейм при 5:4 и 6:5, само че извънредно мощният съветски тенисист се оправи с безгрешна игра в тежките обстановки, след което измъкна и тайбрека. Впоследствие взе и втория сет, с цел да победи с купата. Със същия резултат - 7:6 (2), 6:2, поставената под номер 2 Алиса Барановска (Украйна) надделя лидерката в схемата Ярослава Бартошевич (Русия), с цел да стане шампионка при девойките.

Призьорите бяха наградени от Мариана Печeян и Мариана Ненова – членове на Управителния съвет на Българската федерация по тенис. Купите също впечатлиха първенците и финалистите - златни български рози ще припомнят на най-хубавите в Bulgaria Cup за страстите на Националния ОББ тенис център в София.

Членовете на Управителния съвет на Българската федерация по тенис поздравиха Илиян Радулов за отличното показване през миналата седмица против най-хубавите в Европа до 14 година На финалистите и първенците пожелаха да продължат да се трудят и да израстват, като затвърдят и традициите на Bulgaria Cup да излъчва бъдещите огромни първенци на европейския и международен тенис. Шампионите на първото издание на Bulgaria Cup през предходната година - Константин Жейнов (Русия) и Фатма Идризович (Сърбия), след това завоюваха и финалния "Мастърс " за 8-те най-хубави до 14 година за 2018-а година.

Константин Жейнов даже бе включен в съветския тим за "Купа Дейвис " паралелно до най-големите настоящи звезди - Карен Хачанов и Данийл Медведев, които българската аудитория имаше опция да гледа на извънредно мощния шампионат от сериите АТР 250 Sofia Open 2019. В Bulgaria Cup 2019 участваха двете ни национални обединения до 14 година по програмата „ Новите първенци ".

Отбор "А " - Адриано Дженев, Илиян Радулов, Йоана Радулова и Мария Рогачева с треньор Георги Чочев, и тим "Б " - Виктор Марков, Георги Георгиев, Росица Денчева и Ангела Ганева с треньор Даниел Ангелов. Bulgaria Cup дава опция, а в тази ситуация и сподели стабилно развиване на нашите състезатели. Това е пътят напред и нагоре - шампионати от най-висока категория, в които българските тенисисти да демонстрират най-хубавите си резултати.

Bulgaria Cup се организира за първи път през предходната година. Денислава Глушкова игра край. Светлин Керемедчиев стана първенец на двойки. Имахме представители на четвъртфиналите и полуфиналите. Тази година надграждаме. Илиян Радулов игра край. Адриано Дженев - на полуфинал, Виктор Марков - на четвъртфинал. Радулов и Дженев станаха първенци на двойки при момчетата, Анастасия-Александра Николова стана шампионка на двойки.

"Подобно на АТР шампионата в София, огромните прояви в тениса в България стават традиция. Нашите деца, които израстват с тях, към този момент ги одобряват за даденост, която им оказва помощ доста в пътя нагоре. Това е ужасно. Коства доста старания на целия екип на Българската федерация по тенис, само че меко казано си коства. Благодаря на Управителния съвет на Българската федерация по тенис и на спонсорите за поддръжката. Благодаря на съдиите, на всички, които се включиха в организацията.

В шампионата участваха над 150 деца от 4 континента. А ние още веднъж сме измежду най-хубавите. Нашите деца реализират най-високи резултати на шампионати от Първа категория точно тук, а тук са и най-хубавите в Европа ", съобщи спортният шеф на Българската федерация по тенис Пресиян Коев.

„ България провежда прелестен шампионат. Много се веселя, че през днешния ден играх пред доста аудитория на централния корт и съумях да запиша следващия си турнирен триумф. Поздравявам домакините за цялата организация, както и целия съдийски състав за отличното съдийство. Радвам се, че с днешния си триумф купата от този прелестен шампионат с неповторими в света награди, още веднъж ще отпътува за Русия. Моята цел е да бъда в ТОП 10 при мъжете “, съобщи след награждаването Ярослав Демин.

Щастлива от своя триумф бе и шампионката при девойките. „ Страхотен шампионат, който постоянно ще помня. Щастлива съм, че съумях да играя два финала и да заминавам с чудесните награди. Поздравявам ви за отличната организация и за професионалното внимание, което като участници получихме “, показа Алиса Барановска.

Bulgaria Cup се провежда от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events. Страната ни семейства на влиятелния шампионат от най-високо равнище с помощта на поддръжката на Corteva Agriscience™, Стантекс, БорЧвор, Магията на българската роза, Исторически парк АД, Виваком, Тракийски хотели и Kanlux.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР