Българският лекарски съюз се разграничава от действията на колеги, които

...
Българският лекарски съюз се разграничава от действията на колеги, които
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Лекарят, издавал фалшиви сертификати, е за съд

Българският лекарски съюз се разграничава от дейностите на сътрудници, които издават подправени документи, съобщи пред Нова тв доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС. След решение на съда, подобен човек не може да практикува. Той е направил закононарушение, безапелационен е той.

Брънзалов разяснява разкритията на Нова тв за огромна скица за издаване на подправени документи за имунизация. Личен доктор отСофия и старша сестра за забъркани в схемата, дневно са издавали сред 15 и 30 подправени документи.

Посредникът пък е претендент за депутат, стана ясно от данни на „ Национална полиция “. От партията, чийто претендент е Величко Георгиев, оповестиха, че ще го изключат.

Според доктор Брънзалов „ тези хора са потвърдено отговорни и е изцяло постижимо да бъдат осъдени “. Той разказа съответно стъпките, по които персоналните лекари получават имунизациите за своите пациенти.„ Лечебното заведение подава поръчка към РЗИ, когато събере задоволителен брой хора, които желаят да се имунизират. Тази поръчка се дава в РЗИ против съответни данни. Ваксината се получава при избран ред, съхранява се по избран ред. При започване на слагане на имунизацията, тя се вади, с цел да доближи избрана температура. На пациента се пуска амбулаторен лист, той подписва и документ за осведомено единодушие, че ще му се сложи тази ваксина. След като се сложи имунизацията, информацията се изпраща в Информационната здравна система”, изясни доктор Брънзалов.

Според него да се изхвърля ваксина, както са правели участниците в схемата, е светотатство. Той е на мнение, че единственият метод да се хване подправен документ е, единствено когато подправено имунизиран се разболее с ковид. Медикът уточни, че той също е имал случаи на имунизирани, които са се разболели, само че процентът им е бил прекомерно невисок.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР