Българският лекарски съюз не е информиран и не е водил

...
Българският лекарски съюз не е информиран и не е водил
Коментари Харесай

БЛС: Не сме водили разговори със здравното министерство за промени, свързани с медицинските бележки за учениците

Б ългарският лекарски съюз не е осведомен и не е водил диалози със Здравното министерство за промени, свързани с медицинските бележки за учениците. Това се показва в публична позиция от Съюза.

Оттам декларират, че за следващ път лекарите се осведомят от медиите за подготвяни промени в бранша.

„ И в този случай, управлението на министерството, в лицето на министъра - проф. Христо Хинков, ни уведоми от телевизионния екран, че се възнамерява медицинските бележки, с които сега се извиняват отсъствията на учениците, да отпаднат. Нещо повече - съобщи, че БЛС е изразил кардиналната си поддръжка по готвената смяна, което не дава отговор на истината. Разговори сред Съсловната организация и Министерство на здравеопазването по тази тематика не са водени и Български лекарски съюз не е давал кардиналното си единодушие ”, декларират от БЛС. 

Според съюза сходна смяна ще повдигне няколко въпроса:

„ Каква част от „ сензитивната “ информация за здравословното положение на ученика, съдържаща се в амбулаторния лист, ще постъпва в учебно заведение и кой ще има достъп до нея? С каква смяна в нормативната уредба ще се вкара тази оригиналност? В какви периоди се възнамерява да се вкара смяната? Какво се случва с отсъствията на децата, лекувани в лечебните заведения? Какво се случва с отсъствията на преглеждани в профилираната извънболнична помощ деца? Как ще се упражнява контролът? И не на последно място да чакаме ли скоро да отпаднат болничните листове? ”, питат от БЛС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР