Българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обяви

...
Българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обяви
Коментари Харесай

Странджанският манов мед става защитен продукт

Българският комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел разгласи утвърждението на Генерална дирекция " Земеделие и развиване на селските региони " на Европейската комисия на кандидатурата за регистрация на Странджанския манов мед като предпазено название за генезис.

" С българските пчелари дружно демонстрираме години наред на цяла Европа, че можем да бъдем смели в отстояването на идеята за по-достойно място на пчеларския бранш. Корените на моята поддръжка за идеята е мощната ми религия в пчеларите. Ангажиментът ми остава същия и в този момент, като комисар по цифровата стопанска система и общество, и съм стимулирана новите подходи и принадлежности в ресора ми да бъдат в работа за опазване на здравето на пчелите и на труда на пчеларите ", разяснява Мария Габриел.

Следващата стъпка е издание на спецификацията на продукта в Официалния вестник на Европейски Съюз през есента и в случай че няма възражения, Странджанският манов мед ще бъде вписан в регистъра при започване на идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР