Българският картинг пилот Любослав Руйков спечели купата “Салваторе Корадо в

...
Българският картинг пилот Любослав Руйков спечели купата “Салваторе Корадо в
Коментари Харесай

Любо Руйков спечели купата “Салваторе Корадо”

Българският картинг водач Любослав Руйков завоюва купата “Салваторе Корадо ” в клас Мини, като интернационалното съревнование се организира на пистата в Неапол. Това е първа победа на Любо в интернационална конкуренция, като той трябваше да организира сериозна борбата за триумфа.

“В нашия клас имаме 18 водачи на възраст от 8 до 12 години - съобщи за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. - Любо беше най-бърз във всички свободни тренировки, след това в загрявката, а по-късно и в квалификацията. Но Любо остана втори в квалификацията защото имаше доста трафик и също така имаше и контакт на пистата с различен водач. ”

Каваримов описа и по какъв начин е траял пътят на Руйков към успеха.

“В префинала Любо започва втори, само че още в първия завой поведе и на финала завоюва с съвсем 3 секунди задатък - изясни Каваримов. - Състезанието мина на мокра писта, само че не с доста вода на асфалта, който обаче беше хлъзгав. Малко преди старта на финала изгря слънце и пистата изсъхна за 5 минути, а картът на Любо беше квалифициран за мокро съревнование. Имахме 10 минути, с цел да преправим всичко за изсъхнало съревнование и да решим с какви настройки и налягане на гумите да стартира Любо. Получи се страхотна борба, с доста изпреварвания и смени на водачеството, като най-после Любо резервира външната траектория в последния завой преди финала и това му разреши да форсира по-добре към финала, това му донесе успеха. ”
  Никола Цолов приключи уикенда в Абу Даби с 15-то място Никола Цолов приключи уикенда в Абу Даби с 15-то място
Представянето на Руйков с гуми за изсъхнало на изсъхващата писта сподели, че Каваримов и другият му монтьор Димитър Златаров са взели верните решения в минутите преди началото на финала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР