Българският и руският президент сблъскаха позиции за цената на газа

...
Българският и руският президент сблъскаха позиции за цената на газа
Коментари Харесай

Сблъсък на позиции: Румен Радев и Владимир Путин - за суверенитета на България

Българският и съветският президент сблъскаха позиции за цената на газа и плана " Южен поток ". Диалогът се разви по време на президентския панел на Петербургския интернационален стопански конгрес.

Днес е вторият ден от визитата на президента Румен Радев в Русия.
Среща Радев - Путин: Държавният ни глава прикани за световен консенсус против корупцията Руският и българският президенти сблъскаха и позиции във връзка с глобите, цената на газа и плана „ Южен поток ”
Към края на тричасовата полемика българският държавен глава още веднъж акцентира позицията си, че страната ни чака да трансформира връзките си с Русия в региона на енергетиката, в които ценовата политика е значителен детайл.

Вчера той изиска от държавното управление да не бъде срамежливо в договарянето на по-ниска цена за доставките на съветските газ. Путин обаче през днешния ден разгласи, че цената на природния газ е " обективна цена ".
Путин даде България като неприятен образец при решаването на газовите въпроси Руският президент предизвести Европейски Съюз да не демонстрира сходна уязвимост
„ Що се отнася до „ Южен поток”, доста хора в България съжаляват, че не беше сбъднат. Меко казано " доста ". Какво загуби България - 3 милиарда $ вложения, хиляди високоплатени работни места и 400 милиона $ доходи от пренос. Защо се случи това - тъй като има избрани негативи в западната система на интеграция и това е обвързвано с ограничавания на суверенитета”, съобщи Владимир Путин - президент на Русия.
Парламентът поддържа измененията в енергийната тактика Промените са по отношение на доставките на газ през новостроящата се тръба на „ Турски поток ”
" Разбира се, президентът Путин има своята позиция, само че не мога да се съглася, че суверенитетът на България е бил стеснен. " Южен поток " не беше план единствено за България, това трябваше да е водопровод през България към други страни от Европейския съюз. Така че отводът от " Южен поток " беше групово европейско решение”, разгласи от своя страна Румен Радев - президент на България.

Той акцентира и че без значение от сегашната комплицирана формула за образуването на цената на природния газ, ние би трябвало да гледаме оттатък днешния ден, с което съветският президент се съгласи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР