Българският гросмайстор Веселин Топалов се наложи с белите фигури над

...
Българският гросмайстор Веселин Топалов се наложи с белите фигури над
Коментари Харесай

Веско Топалов поведе в турнира в Азербайджан

Българският гросмайстор Веселин Топалов се наложи с белите фигури над втория в международната класация Шахрияр Мамедяров в четвъртия кръг на супертурнира Шамкир Чес 2018, който се организира в Азербайджан.

С успеха, която е първа за който и да е от десетте шахматисти, участващи в конкуренцията, Топалов поведе в класирането с 2,5 точки.

Бившият международен първенец се намираше в сложна позиция, въпреки да имаше фигура за три пешки, само че съумя да откри точните ходове, с които да обезврежда Мамедяров. Азерът бе притиснат мощно и от времевата контрола, което също се оказа от изгода за българина и след 42 хода игра представителят на домакините се съобщи.

В идващия пети кръг Топалов ще играе с черните фигури против чеха Давид Навара, който направи реми с руснака Сергей Карякин в четвъртия кръг. Световният първенец и победител в предходните две издания на шампионата Магнус Карлсен (Норвегия) продължава без победа от началото, откакто с черните фугири подели точките с азера Тимур Раджабов. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР