Българският футболен съюз спря правата на двама футболисти, които са

...
Българският футболен съюз спря правата на двама футболисти, които са
Коментари Харесай

БФС и полицията с мощен удар по черното тото! Разкриха двама футболисти, уреждащи мачове!

Българският футболен съюз спря правата на двама футболисти, които са упрекнати за манипулиране на мачове - Любомир Витанов и Иван Топузов.

От централата разкриха за извършено следствие против играчите на ОФК Банско. То се е провело с участието на Икономическа полиция към Министерство на вътрешните работи, Специализирана прокуратура и БФС, написа Блиц.

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС - София спря спортните права на Любомир Витков Витанов и Иван Георгиев Топузов - състезатели на ОФК Банско (Банско) на съображение член 46, алинея 2 от Дисциплинарния устав на БФС. Това се случи след разглеждане на писмо от изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов до ЗС на БФС - София от 10.01.2019 година по отношение на повдигнати обвинявания против упоменатите футболисти. От писмото излиза наяве, че обвиняванията са за формиране на проведена незаконна група за осъществяване на закононарушения по гл. 8 " Престъпления срещу спорта " от Наказателния кодекс. 

Обвиненията против Витанов и Топузов са за манипулиране на дуели с присъединяване на ОФК Банско през сезон 2016-2017 година във Втора професионална лига. 

Разследването на случая се организира с присъединяване на Икономическа полиция към Министерство на вътрешните работи, Специализирана прокуратура и БФС и приключи с покачване на обвинявания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР