Завеждам дело срещу Капитал и работещия там автор Десислава Николова.

...
Завеждам дело срещу Капитал и работещия там автор Десислава Николова.
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Завеждам дело срещу Капитал и журналистката Десислава Николова

Завеждам дело против " Капитал " и работещия там създател Десислава Николова. Това заяви проф. Костадин Ангелов, някогашен здравен министър в последното държавно управление на Бойко Борисов в персоналния си профил във Фейсбук. 

Председателят на Комисията по опазване на здравето в 49-ото Народно заседание и някогашен министър на опазването на здравето в периода 24 юли 2020 – 12 май 2021 проф. Ангелов взема решение да отбрани репутацията си след медийна обява, в която е забъркано името му, съобщи Фокус.

Ето какво заяви Костадин Ангелов:

" От три години против мен се води тенденциозна клеветническа акция за да бъде съзнателно и зловредно опетнено името ми. Да бъдат накърнени достойнството и достолепието ми. Да бъде унищожен престижът ми!

Срещу мен са написани десетки дописки в “Капитал " от еднакъв създател - Десислава Николова. Фиксацията ѝ е явна. Не съм издирван за позиция в десетките ѝ материали, а тезите ѝ мога да оборя с документи и обстоятелства.

Това би трябвало да спре. Длъжен съм да го направя, тъй като в противоположен случай тормозът ще продължи!

Затова завеждам дело против медията и създателя на публикациите.

Това няма да е " дело пестник ", а дело доказващо по какъв начин един публицист редовно нарушава етичния кодекс на българските медии и дело, в което обстоятелствата оборват клеветите.

Благодаря на стотиците другари, които ме окуражиха и поддържаха да прибегна до тази стъпка, с цел да се защитя! "

" Нито в миналото съм имал концепция за покупка на портативни апарати за извънболнична помощ, нито съм стартирал такава процедура! Покупката на тези рентгени стартира при Стойчо Кацаров. Това е истината ", споделя Ангелов във връзка едно от обвиняванията против него в журналистически материал на " Капитал ". 

Според Ангелов офанзивата против него е обвързвана с идните избори. " Знам, че сме в предизборна акция и разбирам, че изключително в този интервал, всички от ГЕРБ ще сме неприятни и зли за въпросното сякаш авторитетно издание ", посочва Костадин Ангелов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР