Българският футболен съюз (БФС) направи промяна в Наредбата за първенствата

...
Българският футболен съюз (БФС) направи промяна в Наредбата за първенствата
Коментари Харесай

БФС позволи седем смени в четвърта и пета дивизия

Българският футболен съюз (БФС) направи смяна в Наредбата за шампионатите и шампионатите за сезон 2023/24, която касае аматьорските тимове от Четвърта и пета лига или другояче казано регионалните групи. Става въпрос за увеличена численост на позволени смени от пет на седем, като задачите са няколко.

През сезон 2023/2024 година клубовете от Четвърта лига и пета ще имат право на 7 смени, разпределени в не повече от 3 спирания по време на мач, а в протокола за срещата могат да попадат до 9 аварийни състезатели.

Промяната към този момент е сведена до клубовете на съвещанията, които се организираха. Вчера такова беше направено в София-град, където има промени в структурите на шампионатите. Днес това се случи и в Пловдив, където районната " А " регионална група е една от най-силните в страната.

Председателят на ЗС на БФС Пловдив Огнян Златков осведоми, че от новия сезон и тимовете от четвъртото равнище на футбола ни ще бъдат част от регистъра на електронното състезание, което им разрешава да вписват футболистите и треньорския щаб по електронен път и им обезпечава спомагателни удобства от административно естество. Същата оригиналност беше оповестена и ден по-рано в столицата, като е категорично очебийно, че съставите в районните групи би трябвало да бъдат до 26 индивида заради невъзможността от техническа позиция на софтуера и придържане към разпоредбите за тимовете от по горните равнища на футбола.

Координаторът на пловдивската зона Атанас Узунов насочи рекомендации към комплектоването на оборудването на клубовете от тази знакова за футбола в Югоизточна България аматьорска група.

По време на организационната среща бе изтеглен и жребият за новия сезон, който разпредели 20-те клуба в два потока по 10, и бяха конкретизирани датите от календара за провеждането на 18-те кръга от първия стадий на шампионата.

Недирижираният чоп разпредели в разнообразни подгрупи двата пловдивски тима, както и двата клуба от община Първомай - Градина и Борислав. На територията на община Садово ще се играят мачове и от двете подгрупи - Спартак Болярци се падна в Първа подгрупа, а Садово и Марица Милево ще се подвизават във Втора. Жребият обаче събра в Първа " А " регионална подгрупа всички отбори от община Калояново - Чернозем, Дълго поле и Житница. Регламентът за провеждането на шампионата остава неизменен, в това число баражът сред третия и седмия в крайното класиране на Първа и Втора група от втората фаза. Първенството в пловдивската „ А “ ОФГ започва през уикенда 19-20 август.

В София-град шампионата ще се организира в А група с 16 индивида, а също по този начин и в две Б групи – север и Юг. Северната група е с 9 тима, а южната с 10.

Усилията на БФС като цяло са ориентирани в оптимално положителното структуриране на аматьорските групи, с цел да се отстраняват клубове без ясно финансиране, конструкция и положителни терени в подножието на трета лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР