Българският еврокомисар Мария Габриел е домакин на първия Европейски форум

...
Българският еврокомисар Мария Габриел е домакин на първия Европейски форум
Коментари Харесай

Мария Габриел: За успешно цифрово образование са необходими инвестиции, сътрудничество и иновации

Българският еврокомисар Мария Габриел е хазаин на първия Европейски конгрес за цифрово обучение под надпис „ Подготовка на системите за обучение и образование за цифровата епоха “.

Мащабното събитие обедини министри на образованието на страните членки, евродепутати, софтуерни компании (EdTech) и жители.

„ 80% от хората в дейна възраст да имат съществени цифрови умения и 20 милиона да са експертите в региона на цифровите технологии е упоритостта ни до 2030 година Първият по рода си Европейски конгрес за цифрово обучение е обръщение за ангажимент посредством обединени запаси и старания. Държавите членки ще влагат 13 милиарда евро в цифрово обучение посредством националните проекти за възобновяване и резистентност. Допълнителна финансова поддръжка са и предоставените средства по стратегиите „ Еразъм+ “ и „ Цифрова Европа “. Днес въпросът е по какъв начин тези средства да бъдат ориентирани към стратегически общи цели и се обезпечи позитивно влияние на вложенията “, означи Мария Габриел.

Българският еврокомисар акцентира на Плана за деяние в региона на цифровото обучение. От една страна Планът способства за основаването на високоефективна цифрова екосистема, включваща инфраструктура, съоръжение, наличие. От друга страна, той цели обезпечаването на цифрови умения и компетентности. Тези два целта изискват добра съгласуваност и съдействие по въпросите на цифровото обучение.

Мария Габриел осведоми, че през 2021г. вложенията на бранша на просветителните технологии в Европа възлизат на 2.7 милиарда евро, което е 5 пъти повече от общата сума за 2020г. Секторът е значим източник на нововъведения и има основна роля за създаване на надеждна екосистема на цифровото обучение. Резултат от взаимната работа на комисар Габриел с водещите софтуерни компании е показаната от бранша амбициозна визия за цифрово обучение с оферти за съответни дейности.

„ Европейският бранш на просветителните технологии има водеща роля за развиването на съвременно цифрово обучение. Споделяме обща визия учредена на нуждата от съответни решения и досегаемост до тях. Сега е значимо да бъде засилено партньорството с националните, районните и локалните управляващи. Освен това, нужна е добра връзка, за видимост на решенията, които предлага секторът в Европейския съюз и на национално равнище. И най-после, нужни са бързи дейности, с цел да отговорим съответно на цифровата промяна “, разяснява още Мария Габриел.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР