Българският евробоец Лудогорец излиза в мач с огромно значение далеч

...
Българският евробоец Лудогорец излиза в мач с огромно значение далеч
Коментари Харесай

Денят Х: Всичко или нищо за Лудогорец в Лига Европа!

Българският евробоец Лудогорец излиза в мач с голямо значение надалеч от родината. На стадион "Людски врът " в Марибор родният отличник ще се опита да пречупи съпротивата на локалния първенец и да влезе в групите на Лига Европа.

Първата среща в Разград завърши при нулево тъждество, тъй че крайният излаз е напълно отворен и извънредно непредвидим. Добрата вест за "орлите " е, че с изключение на успеха, всяко голово тъждество също ще ги прати напред, което си е въпреки всичко някакво преимущество.

Ако съумеят да се оправят със съпротивата на коравите словенци, българските първенци ще запишат рекордното за наш отбор шесто присъединяване в груповата фаза на европейските клубни шампионати и общо четвърто в тези на Лига Европа.

Тази решителна борба ще можете да наблюдавате непосредствено от 21:15 часа през днешния ден в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим всичко най-интересно и минута по минута на GONG.BG.

Лудогорец отива в Словения след няколко много бурни дни. В неделя първенците освободиха наставника Стойчо Стоев, а на неговото място краткотрайно застана Станислав Генчев. Той има нелеката задача да изготви печелившата тактичност против тим, който не просто мъчно губи вкъщи, само че даже не пуска голове.

Марибор е в рецесия в представянето си във вътрешния шампионат, само че по европейските терени се показва относително сполучливо. Словенците обаче демонстрираха, че не са чак такова чудовище по време на мача в Разград, когато бяха 90 минути в глухо опълчение, само че пък тактиката им даде резултат и се измъкнаха "сухи от водата " - без да инкасират гол, само че и без да вкарат. А и по какъв начин да вкарат, като не излязоха от полето си...

Още след първия мач наставникът им Дарко Миланич призна, че ще заложи на сходна тактичност и на реванша. Това може и да е част от психическата война в конфликта, защото на собствен терен Марибор ще има потребност от голове, в случай че не разчита на продълженията и дузпите, с цел да вземе своето.

Добрата вест за Станислав Генчев е, че няма контузени и осъдени футболисти. Единствен с тима за Словения не пътува Джоди Лукоки, което породи клюки, че крилото си готви трансфер в чужбина. Но за неговата позиция има задоволително други възможности, тъй че най-малко треньорът ще може да разчита на оптимално боеспособен състав.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР