Българският енергиен холдинг, който управлява дейността на най-големите електроцентрали у

...
Българският енергиен холдинг, който управлява дейността на най-големите електроцентрали у
Коментари Харесай

БЕХ подписа споразумение за сътрудничество с трети български университет от началото на септември

Българският енергиен холдинг, който ръководи активността на най-големите електроцентрали у нас АЕЦ „ Козолдуй “, Топлоелектрическа централа „ Марица Изток-2 “ и Електроенергийния систематичен оператор, е подписал контракт за съдействие в региона на енергетиката с трети университет единствено от началото на месец септември.

„ Споразумение за съдействие и взаимна активност в региона на енергетиката беше подписано през днешния ден сред изпълнителния шеф на „ Български Енергиен Холдинг ” ЕАД господин Валентин Николов от една страна, и генерал–майор доктор Груди Ангелов, шеф на Военна академия „ Георги Стойков Раковски “, от друга “, оповестиха от БЕХ.

Страните са се договорили да предизвикват и основават условия за развиване на взаимни интензивности и планове в региона на научните и приложни проучвания на системите за отбрана в бранш енергетика, както и в региона на нуклеарната, химическата и биологическата сигурност и отбрана, индустриалната и енергийната сигурност, информационните и осведомителни системи и технологии в енергийните сдружения и други. Предмет на съглашението е и създаването на планови оферти до финансиращи институции и организации, студентски стажове, визити на място в дъщерните енергийни сдружения на БЕХ ЕАД и други

Преди това БЕХ разгласи, че е подписал сходни съглашения и с СУ „ Св. Климент Охридски “ и с  Минно геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “.

Това се случва в интервал на рекордно повишение на цената на електричеството за бизнеса, която надвиши 400 лева на мегаватчас за някои пикови часове в сегмента " Ден напред ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР