Българският доставчик на логистични услуги в сферата на електронната търговия

...
Българският доставчик на логистични услуги в сферата на електронната търговия
Коментари Харесай

Българската euShipments се разрасна с ново дружество в Румъния

Българският снабдител на логистични услуги в областта на електронната търговия euShipments е приключил второто си придобиване в района на Централна и Източна Европа. Компанията е купила мажоритарен дял в румънския си съперник Helpship – ход, който бе подготвян в последните месеци.

Целта на българската компания, която попадна в класацията Топ 1000 на Financial Times за най-бързо растящите в Европа, е да ускори позициите и услугите си в Румъния и Централна Европа.

Двете страни по договорката не разкриват финансовите параметри. От euShipments показват в позиция, че с хода те ще употребяват

стратегическото местонахождение на Румъния и нейния експоненционален растеж на онлайн продажбите в последните години “.

Придобиването също по този начин разрешава на Helpship да извършва трансгранични доставки за електронна търговия от всеки адрес на електронен магазин в Румъния, без значение от неговото местонахождение.
В топ 1000 на Европа: Коя е българската компания euShipments?
Сделката е част от по-широка тактика за сливания и придобивания за интернационализиране на euShipments посредством определяне на водещи позиции на основни пазари в Централна и Източна Европа. Тази тактика за разширение е подкрепена от основаната в София частна капиталова компания BlackPeak Capital, която при започване на 2022 година влага до 7.5 милиона евро в българската логистична компания.

Tова придобиване ни разрешава да се нареждаме мощно на вратата сред Източна и Западна Европа, което е скъпо преимущество за нашите интернационалните клиенти за електронна търговия “, сподели съоснователят и основен изпълнителен шеф на euShipments Светлозар Димитров.

Базираната в Русе компания има мрежа в 27 европейски страни. Тя стартира по-активна агресия в Европа предходната година с придобиването на хърватския състезател от същия бранш Pick & Pack. Следвайки тактиката си, до края на годината се чакат още две нови покупко-продажби в района.

В момента компанията работи и по построяването на нов, по-голям център в Русе.
Коя е Helpship?
Основана през 2019 година, Helpship е снабдител на услуги за осъществяване със склад в Орадя, Румъния, покрай румънско-унгарската граница. Компанията обработва над 80 000 онлайн поръчки на месец.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР