Българският джудист Марк Христов отпадна в третия кръг на категория

...
Българският джудист Марк Христов отпадна в третия кръг на категория
Коментари Харесай

Марк Христов отпадна драматично в третия кръг на световното по джудо

Българският джудист Марк Христов отпадна в третия кръг на категория до 73 кг на международното състезание в Доха, Катар, откакто загуби в трагична битка, траяла повече от 10 минути, против Обидхон Номанов от Узбекистан.

Преди това проваляне обаче европейският ни първенец за младежи стартира доста мощно надпреварата, като в първия кръг отстрани с ипон за малко повече от минута поляка Адам Стодолски, а по-късно се оправи още веднъж с ипон и против Тохар Бутбул от Израел единствено за 48 секунди.

Тези две победи изпратиха Христов в спор за място на четвъртфиналите против узбека Обидхон Номанов, трети на международното отборно състезание през 2021-а.

В постоянните четири минути двамата си размениха по една точка и едно наказване, което докара до това разногласието да се реши след " златна оценка ". Последваха още над шест минути оспорвана борба, която, за жалост, завърши с мятане на Номанов и постави завършек на упоритостите на Марк Христов за продължение напред в шампионата.

Утре, на международното състезание по джудо в Доха още веднъж ще имаме българско присъединяване в лицето на Георги Граматиков в категория до 81 кг. Жребият отреди на нашето момче да се изправи в първия кръг против един от най-титулуваните състезатели в лицето на Саги Муки от Израел - бронзов олимпийски медалист, №1 в света от 2019-а, петкратен победител в шампионати за Големия шлем, в това число и в Тел Авив тази година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР